radek872 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Witam posiadam silnik extreme flight http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=22_59&products_id=462 i mam problem z ustawienie regulatora isntrukcja http://www.modelarz.com/portal_pliki/artykuly/instrukcja2/instrukcja.pdf Moje pytanie jaki kąt wyprzedzenia i czestotliwosc impulsowa ustawić ? WYCINEK Z INSTRUKCJI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Moim zdaniem powinno być 4 i 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Moje pytanie jaki kąt wyprzedzenia i czestotliwosc impulsowa ustawić ? Pomijając podstawy (inrunner/outrunner, ilość biegunów, itp), to wybierz najlepszą dla Twojego zestawu. Robi się to mierząc prąd i osiągi silnika (obroty, albo ciąg). Odrzucamy przypadki, gdy silnik się "zacina", nie wchodzi na obroty i wybieramy ustawienie które nas interesuje (osiągi zależą od pobieranego prądu, więc sami musimy zdecydować na czym nam zależy). PS Jaki konkretnie masz regulator, bo może nie masz wyboru i "problem z głowy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Jeti Advance 18 3P (niebieski) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Jeti Advance 18 3P (niebieski) Tak, jak przewidywałem - nie masz dużego wyboru Już z instrukcji, którą przytoczyłeś powinieneś wiedzieć, że problem częstotliwości Ciebie nie dotyczy (tabelka na końcu). Kąty wyprzedzenia też masz tylko 2 do wyboru - w skrócie dla inrunnerów i outrunnerów - możesz latać na obu wg uznania (z uwzględnieniem tego, co napisałem już wcześniej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Faktycznie w tabeli moja wersja nie posiada tych opcji dzieki za oswiecenie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.