marcinolesno Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Dzisiaj naszło mnie na zrobienie podswietlonego kokpitu do Pipera którego buduje. Kit od J. Suchockiego zawierał jedynie sklejkowy pusty kokpit i wydruk zegarów w kiepskiej jakosci. Postanowiłem wydrukować samemu nowe zegary, drukowalem ploterem UV. Wydruk nakleilem na cieniutkią plekse I poswietlilem od spodu 6 malutkimi diodami Led. Całość zasila bateria 9v. Obudowę zrobiłem z balsy 2mm a na tylnej ściance od wewnątrz nakleilem odblysnik z folii Alu. Myślę że efekt jest zadowalający. Ogólnie nie wiedziałem jak to w piperze wyglada i zrobiłem to tak jak mi intuicja podpowiedziała. Całość jeszcze poszpachluje i pomaluje na czarno a na koniec dodam jakieś włączniki itp. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Superackie, świetlny pomysł. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Superackie, świetlny pomysł. Dzieki Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Na zdjęciach wygląda dobrze, więc w rzeczywistości jest pewnie jeszcze lepiej. Ciekawy patent !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi