czaja18 Opublikowano 6 Października 2008 Opublikowano 6 Października 2008 Bawiłeś się może na mountainboardzie lub snowboardzie z latawcem? Szczegulnie to 2 mnie interesuje.
kogutos Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Probowalem na moutainboardzie ale to nie dla mnie.Na snowboardzie nie bo nie lubie desek.Ja śmigam na nartach :jupi: .Ale nie mialem okazji jeszcze i na razie nie bede mial bo po pierwsze zajalem sie tym sportem na wiosne tego roku a nie bede mial okazji bo wyjezdzam tam gdzie zim nie ma .
kreis84 Opublikowano 13 Października 2008 Autor Opublikowano 13 Października 2008 Czy istnieją jakieś metody/wzory aby, chodź w przybliżeniu, obliczyć udźwig latawca w kształcie paralotni znając jego powierzchnię oraz prędkość wiatru?
kogutos Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 Sa w sieci odpowiednie kalkulatory do latawców typu NASA i komorowych.Wykorzystuja je osoby ,ktore same szyja kite'y.Nie wiem czy wyliczaja udzwig w stosunku do wagi.Wiesz tutaj wszystko zalezy tak naprawde od sily wiatru.Napewno da sie to w jakims stopniu przeliczyc.
kreis84 Opublikowano 15 Października 2008 Autor Opublikowano 15 Października 2008 Kupiłem sobie taką zabawkę: Aby zobaczyć z czym się to je. Jeszcze nie udało mi się oblatać go na wietrze, a już mi chodzi po głowie pomysł by zrobić z tego moto-paralotnię Stąd moje wcześniejsze pytanie o obliczanie udźwigu :wink: Ale najpierw muszę doczekać się wiatru, bo jak na złość jest cisza, i zobaczyć jak to lata.
kogutos Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 hehehehehe dobrze ze napisales: zabawkę.Bo istocie to jest zabawka.Ale ja tez od takiej zaczynalem.I mnie wciągnęło.Tylko z tym wychodz na wiekszy wiatr bo przy malym puszczanie go moze byc trudne. Z tą paralotnią fajny dowcip I jeszcze rada jedna jakby połknął bakcyla to nastepny kup juz jakis znany markowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.