czaja18 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Bawiłeś się może na mountainboardzie lub snowboardzie z latawcem? Szczegulnie to 2 mnie interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Probowalem na moutainboardzie ale to nie dla mnie.Na snowboardzie nie bo nie lubie desek.Ja śmigam na nartach :jupi: .Ale nie mialem okazji jeszcze i na razie nie bede mial bo po pierwsze zajalem sie tym sportem na wiosne tego roku a nie bede mial okazji bo wyjezdzam tam gdzie zim nie ma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Czy istnieją jakieś metody/wzory aby, chodź w przybliżeniu, obliczyć udźwig latawca w kształcie paralotni znając jego powierzchnię oraz prędkość wiatru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Sa w sieci odpowiednie kalkulatory do latawców typu NASA i komorowych.Wykorzystuja je osoby ,ktore same szyja kite'y.Nie wiem czy wyliczaja udzwig w stosunku do wagi.Wiesz tutaj wszystko zalezy tak naprawde od sily wiatru.Napewno da sie to w jakims stopniu przeliczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Kupiłem sobie taką zabawkę: Aby zobaczyć z czym się to je. Jeszcze nie udało mi się oblatać go na wietrze, a już mi chodzi po głowie pomysł by zrobić z tego moto-paralotnię Stąd moje wcześniejsze pytanie o obliczanie udźwigu :wink: Ale najpierw muszę doczekać się wiatru, bo jak na złość jest cisza, i zobaczyć jak to lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 hehehehehe dobrze ze napisales: zabawkę.Bo istocie to jest zabawka.Ale ja tez od takiej zaczynalem.I mnie wciągnęło.Tylko z tym wychodz na wiekszy wiatr bo przy malym puszczanie go moze byc trudne. Z tą paralotnią fajny dowcip I jeszcze rada jedna jakby połknął bakcyla to nastepny kup juz jakis znany markowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafd Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.