Skocz do zawartości

Jaki Kadłub do tych skrzydełek?

VJ_Adams

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Posiadam takie oto skrzydełka:

http://pfmrc.eu/album_personal.php?user_id=1145

Długość - 2m (1m połowa)

Wysokość - 2,5cm

Szerokość - 19cm

Nie znam profilu skrzydła ale jest on na fotce.

Macie może jakieś pomysły co do kadłuba? Jaki wykonać? Skrzydła sa bez lotek i posiadają dziury w pokryciu które są pozaklejane taśma bezbarwną :)

Pozdrawiam

Adam

P.S. Zapomniałem dodać że skrzydła są robione żeberkowo i spód oklejony jest balsą na całości.

Opublikowano

Na moje oko to CLARK-Y ale kadłub to albo laminatowy albo balsowy zrobić.I takie jedno pytanko jak spód oklejony ??Moim zdaniem to się nie za bardzo sprawdza, lepszym rozwiązaniem jest chyba oklejenie od góry.

Opublikowano

Spód jest oklejony balsą i na to folia, wiem że to nie najlepsze rozwiązane ale takie skrzydło dostałem, na rozpiętość 2 m macie jakieś pomysły kadłubów laminowanych, bądź balsowych na sprzedaż?

Opublikowano

I ten wznios musi być koło 6-7stopni na stronę by model bez lotek skręcał. Możesz też zrobić kadłub z balsy , belka ogona z rurki od wędki , a ogonek balsiany. Będzie najtaniej chyba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.