Lukasz Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Cześć, Modelik doprowadziłem do takiego stanu jak na zdjęciach w ciągu tygodnia. Chciałem mieć coś poręcznego, ekonomicznego do pobujania w kominach w wakacje. Jak widać na zdjeciach napędem będzie bezszczotka, zasilanie LiPol, serwa to dwa HS-55. Prototyp miał 400tkę, NiCd i standardowe serwa. Mam nadzieję ze zmieszcze się w 450g. Prototyp ważył troszkę ponad 600g. Oto bohater tego postu: Skrzydełka czekają na oklejenie. Kadłub wraz ze statecnzikami już jest oklejony Bagażnik na elektronikę Statecznik poziomy jest demontowany i pozycjonowany za pomocą M3 nylonowej oraz rurki od bowdenu (2mm tej białej) Pogląd na całość A to cała elektronika, napęd modelu i sterów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Bardzo ładny motoszybowiec napisz jakie dokładnie wyposazenie zamontujesz :wink: i jaki profil zastosowałes :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Cześć, Dziękuję. Profil to Eppler 193. Wyposazenie to dwa serwa HS-55, motorek 3f z allegro, śmigło 8x4.3 (na razie niestety stałe, nie składane), regler TowerPro 15A, akku Li-Pol 1000mAh 3s. Właśnie zabieram się za oklejanie skrzydełka. Pozostało już niewiele, ale nie pali mi się bo pogoda odstrasza nawet piperka z OSą 40 :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santana Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 do tego pozycjonowania to ta rurka z bodwenu nie jest dobrym pomysłem proponował bym kawałek precika węglowego ew. z włókna szk jest to rozwiazanie trwalsze i bardziej stabilizujace statecznik pozdrawiam ps sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 do tego pozycjonowania to ta rurka z bodwenu nie jest dobrym pomysłem Z tym nie ma problemu. Oczywiście wymienię. Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.