Lukasz Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Cześć, Modelik doprowadziłem do takiego stanu jak na zdjęciach w ciągu tygodnia. Chciałem mieć coś poręcznego, ekonomicznego do pobujania w kominach w wakacje. Jak widać na zdjeciach napędem będzie bezszczotka, zasilanie LiPol, serwa to dwa HS-55. Prototyp miał 400tkę, NiCd i standardowe serwa. Mam nadzieję ze zmieszcze się w 450g. Prototyp ważył troszkę ponad 600g. Oto bohater tego postu: Skrzydełka czekają na oklejenie. Kadłub wraz ze statecnzikami już jest oklejony Bagażnik na elektronikę Statecznik poziomy jest demontowany i pozycjonowany za pomocą M3 nylonowej oraz rurki od bowdenu (2mm tej białej) Pogląd na całość A to cała elektronika, napęd modelu i sterów Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil_rc Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Bardzo ładny motoszybowiec napisz jakie dokładnie wyposazenie zamontujesz :wink: i jaki profil zastosowałes :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz Posted February 8, 2007 Author Share Posted February 8, 2007 Cześć, Dziękuję. Profil to Eppler 193. Wyposazenie to dwa serwa HS-55, motorek 3f z allegro, śmigło 8x4.3 (na razie niestety stałe, nie składane), regler TowerPro 15A, akku Li-Pol 1000mAh 3s. Właśnie zabieram się za oklejanie skrzydełka. Pozostało już niewiele, ale nie pali mi się bo pogoda odstrasza nawet piperka z OSą 40 :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
santana Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 do tego pozycjonowania to ta rurka z bodwenu nie jest dobrym pomysłem proponował bym kawałek precika węglowego ew. z włókna szk jest to rozwiazanie trwalsze i bardziej stabilizujace statecznik pozdrawiam ps sprawdzone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz Posted February 8, 2007 Author Share Posted February 8, 2007 do tego pozycjonowania to ta rurka z bodwenu nie jest dobrym pomysłem Z tym nie ma problemu. Oczywiście wymienię. Dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.