Starless Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Szanowni Koledzy, będę niezmiernie wdzięczny za podpowiedź jak ustawić Multiplexowego Herona do pierwszego lotu, szczególnie dla kogoś , kto dawno nie pilotował modelu RC. Chodzi mi o wychylenia sterów w mm, wartości Expo, D&R, i inne. Czy ustawić wg. zaleceń z instrukcji czy też je zmniejszyć?? Pozdrawiam , Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Papa Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Heron świetnie lata na zalecanych ustawieniach. Gdy już się wlatasz w model spróbuj eksperymentować z SC, tj. przesuwaj do tyłu, by lepiej szybował. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 We wszystkich szybowcach MPX miałem ustawieńia fabrycznie zalecane . DR w szybowcu ? No chyba że zamierzarz trochę poakrobacić.A przesuwać odrobinę CG do tyłu jak zaleca Sławek -jestem za ,ale dopiero po doskonałym wyczuciu modelu.Od paru tygodni ustawiam następnego EGlidera i jeszcze mu trochę brakuje do poprzednika. Co prawda ten jest po przejściach i może tutaj "_pies pogrzebany " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 A ja mam ustawione DR w szybowcu. Nie akrobace. To błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi