Starless Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Szanowni Koledzy, będę niezmiernie wdzięczny za podpowiedź jak ustawić Multiplexowego Herona do pierwszego lotu, szczególnie dla kogoś , kto dawno nie pilotował modelu RC. Chodzi mi o wychylenia sterów w mm, wartości Expo, D&R, i inne. Czy ustawić wg. zaleceń z instrukcji czy też je zmniejszyć?? Pozdrawiam , Piotr
S.Papa Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Heron świetnie lata na zalecanych ustawieniach. Gdy już się wlatasz w model spróbuj eksperymentować z SC, tj. przesuwaj do tyłu, by lepiej szybował. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
wacek.matuszak Opublikowano 13 Maja 2018 Opublikowano 13 Maja 2018 We wszystkich szybowcach MPX miałem ustawieńia fabrycznie zalecane . DR w szybowcu ? No chyba że zamierzarz trochę poakrobacić.A przesuwać odrobinę CG do tyłu jak zaleca Sławek -jestem za ,ale dopiero po doskonałym wyczuciu modelu.Od paru tygodni ustawiam następnego EGlidera i jeszcze mu trochę brakuje do poprzednika. Co prawda ten jest po przejściach i może tutaj "_pies pogrzebany "
cZyNo Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 A ja mam ustawione DR w szybowcu. Nie akrobace. To błąd?
Rekomendowane odpowiedzi