cobra Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 narazie podgrzałem koszulke w której on jest i troszkę się zacisnęła.Jeszcze ściśle izolacją owinę. Taka metoda naprawy to najkrótsza droga do skasowania modelu. Regulator odmówi posłuszeństwa w najmniej stosownym momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 To mam zdjąć tą koszulkę i ponownie polutować wszystkie przewody? Mam tylko ten regler i wolalbym go naprawić a nie czekać miesiac az mi nowy przyjdzie itp. Nie przewody, a elementy na płytce. A odpowiedź na Twoje pozostałe pytania (większość): http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10582&postdays=0&postorder=asc&start=15 and Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 start mode - to jak startuje - czy powoli jak zolw ociezale, czy tez od razu z kopyta ustaw normal - ja stosuje zasade - im wieksze smiglo tym wolniejszy start. Timing - jak silnik jest wielo polowy to daj high ale watpie - ustaw na middle Governor - zapomnialem - ale jet opisane gdzies na stronie phoenix cos tam Wyslij mi te instrukcje - to w piatek wieczorem - albo w sobote Ci przetlumacze z grubsza jakby cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Taka metoda naprawy to najkrótsza droga do skasowania modelu. Regulator odmówi posłuszeństwa w najmniej stosownym momencie. Zapomnij o takich metodach "naprawy". Albo reklamuj, albo daj komuś do przelutowania (co raczej powinno problem załatwić). Popieram chłopaków...Teraz raz lub dwa razy Ci zadziała, a potem w powietrzu szlag trafi to-niby-połączenie i moel bezwładnie zwali Ci się na matkę ziemię i oby wówczas nie wyrządził nikomu czy też niczemu krzywdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Cholera , a myślałęm że sobie polatam... Regler działa jak się nagrzeje , jak jest zimny to niestety objaw ten sam co był. A ile może kosztować takie przelutowanie i gdzie się z tym udać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Ściągnij koszulkę, zrób zdjęcie i pokaż nam tu (o reglu mówię oczywiście ;D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Zaraz bedzie foto tylko aparat wygrzebie. O dziwo jak zdjąłem tą koszulke to na jednym styku był jakiś nalot który się wykruszył. I regler włączył się normalnie. Teraz ja szykam aparatu a regler po 10 minutach lezenia podlaczam i dziala dobrze. Ale mimo to zaraz foto wrzuce. Czy to mozliwe ze koszulka byla jakas felerna albo to cos co bylo pod koszulka ( jakby paproch ) powodowalo usterke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Możliwe, może zimny lut, pokażesz fotkę zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 tylko jak tu fotke wstawic ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Kolego Norbercie, no poprostu ręce opadywują :? http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9460&highlight=jak+wstawi%E6+zdj%EAcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 cobra, przepraszam , wiedzialem ze to gdzies jest ale mam takie urwanie glowy w domu od rana ze nie mialem czasu sie zapoznać właśnie wtedy kiedy potrzeba fote wrzucic. mea culpa. Zaraz poprawie. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=375 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=374 Zeby bylo ciekawie dalej jest problem ale wystarczy ze docisne ten kwadrat na srodku z malymi nozkami i silnik zglasza gotowosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 No nie za bardzo widać coś z tych zdjęć. Prześlij mi na e-mail w lepszej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Norbert z tego co piszesz to regler masz do wymiany. Ta kostka na środku albo ma zimne lutu lub co jest bardziej prawdopodobne reg troszkę się przegrzał i coś mu walnęło wewnątrz układów (może od początku był trefny), nomen omen przy ściśnięciu jako-tako działa ale przemyśl czy warto ryzykować model i ewentualne wyrządzenie komuś lub czemuś krzywdy, gdy podczas lotu owe ściśnięcie się poluźni i model odwiecznym prawem grawitacji, gwałtownie, bez jakiejkolwiek kontroli przywita matkę ziemię. Może skorzystaj z tego linku http://www.emodel.pl/esklep/tower-pro-c-2_30.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Ciężko coś z fotki wywnioskować, ale chyba są luty uwalone przy tej "czarnej kostce" na środku. Nie wiadomo też co jest pod radiatorem. Tak czy siak warto odchorować parę zł na nowy regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 ten kwadrat na srodku z malymi nozkami No właśnie te "małe nóżki" trzeba przelutować. Duża szansa, że jest tam zimny lut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 jedyna nadzieja żeby ten regiel wykorzystać, to albo zewnętrzny BEC, albo pakiecik 4,8V 600mAh do odbiornika W przeciwnym wypadku OUT z nim. Niepotrzebnie zdejmowałeś koszulkę , trzeba było starcić 5,50PLN i wysłać go do HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Pogmerałem troszkę przy tym , delikatnie skalpelem oczyściłem łączenia tych nóżek. Zawinąłem taśmą izolacyjną całość i testuje. Od godziny sprawdzam co 5 minut. Załapuje za każdym razem. Chwilowo działa ale nie będę go zapobiegawczo wrzucał do EG. Może do nemo albo zefira. A jakbym chciał ten kwadrat przelutować to gdzie się z tym udać i ile może zabawa kosztować bo nie wiem czy gra warta świeczki. Może samemu jakąś malutką lutowniczką poprawić luty? motyl, no tak się dałem ponieść chwili i zdjąłem koszulke :mrgreen: Ale trudno , napisałem do nich że jest walnięty , zobaczymy co odpiszą bo kosztował 11$ a więcej by wyszła wysyłka moja jego do nich i z powrotem. A co dziwne , piszecie do kosza bo moze w locie stanac , owszem silnik , serwa caly czas dostawały zasilanie mimo ze silnik wariował. Nie zdarzyło się by serwa stanęły. A miało iść do EG więc na samych serwach lądowanie nie byłoby problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 kosztował 11$ a więcej by wyszła wysyłka moja jego do nich i z powrotem. przesyłka tak jak pisałem 5,50PLN Osobiście nawet jak te serwa działają bez dodatkowego BECa bym go nie używał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Działają czy nie, chcesz mieć wyrzuty sumienia za 11$ ? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Witam Panowie zaczyna mi to trochę przypominać rozprawę nad szklanką rozlanego mleka. Może zlutować, może ściągnąć taśmą, może zadziała, może nie zadziała. Nie chciałbym się tutaj wymądrzać, wywyższać itp., ale jeżeli komuś jest żal wyrzucić dla własnego i innych bezpieczewa ustrojstwo za 11$ (niecałe 30zł), to może taki ktoś wogóle nie powinien bawić się w RC, bądź co bądź to dość kosztowne hobby i niekiedy większą kasę wyrzuca się do śmieci. Idąc tym tropem co Norbert, to jak w spaliniaku pęknie głowica po ostrym krecie może wystarczy zdrutować i na poxilinę uszczelnić, złamane śmigło można skleić na CA itd. A co ma powiedzieć Artur z link'u poniżej http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10558 A my rozprawiamy nad reglem za kilkadziesiąt złotych. Efekt końcowy takiego pseudoregla może być taki http://www.szabatowski.livenet.pl/hubert/hubert/superwampir/kraksawampira.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.