Bartek931 Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Mam problem z prędkością obrotów silnika. Nie wiem czemu ale silnik reaguje tylko od zera do polowy drazka gazu, ma tak byc czy powinno dzialac w pełnym zakresie drążka. Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Nie wiem jaką masz aparaturę, ale sprawdź ustawienia. Prawdopodobnie masz włączony program dla modeli z hamulcem aerodynamicznym. Gaz od połowy w górę to silnik, od połowy w dół - hamulec. W moim Graupnerze MX-16, przy ustawianiu nowego modelu w pamięci, taki właśnie program jest ustawiany jako domyślny i muszę pamiętać, żeby go zmieniać na inny tryb. Nie wspomniałeś jaką masz aparaturę, lecz jeżeli jest to aparatura programowalna, warto sprawdzić ustawienia programów dla przepustnicy. Pamiętaj, że jeżeli nie udzielisz nam informacji, nie domyślimy się o co ci chodzi i co posiadasz. Dlatego zacznij od typu posiadanej aparatury, jaki masz odbiornik do niej, oraz w jakim modelu to wszystko pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek931 Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Aparature posiadam Aurora 9 odbiornik optima 6. Model to Esa z pianki elektryk. Drążek gazu dziala od zera do polowy a od polowy do max nie oddziałuje na silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Przydała by się szklana kula, może powiedziała by więcej... A zaprogramowanie regulatora (min - max wychylenia drążka gazu)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek931 Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Juz wszystko dziala chodzilo o zaprogramowanie regulatora. Wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi