Norbert Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Jak w tytule. Wybieram pomiędzy dwoma kompletami: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4708&Product_Name=TowerPro_BM2409-12T_/_25A_BEC/_9x6_Prop_Combo oraz http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4711&Product_Name=TowerPro_BM2409-18T_/_25A_BEC_/_9x6_Prop_Combo Na którym z nich będę mógł zamontować śmigło 9x7 lub 10x6 lub też 8x6 gdyż takie posiadam. Który z tych silników będzie miał większy ciąg i będzie mocniejszy? Podpowiedzcie proszę bo padł mi mój regler od EG Pro i jak już go kupuję to i nemo zaopatrzyłbym w bezszczotke wymiennie z zefirem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 kup emaxa 2822 i do tego regulator SuperSimple 30A , i do tego śmigiełko 9x7 się nadaje (wiem bo używałem), taki zestaw jest tańszy i wg. mnie lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 No to chyba jednak ten zestaw 12T będzie lepszy od tego co podałeś. Silnik ma wieksze osiagi: Tutaj dla 12T http://www.aero-nuts.com/product_info.php?products_id=204 Tutaj dla 18T http://www.aero-nuts.com/product_info.php?products_id=286 12T przy 11,1 i śmigle 8x6 ma prawie kilogram ciągu więc na śmigle 9x7 zapewne będzie miał około 700-800 a to aż nadto chyba dla nemo i będzie można zawisik popełnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 kilogram ciągu przy 28A :lol2: też mi wyczyn, mój emax 2810/12 ma 1,3kg ciągu przy 20-25A :devil: na Twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiał i brał tego emaxa, naprawdę świetny silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 mój emax 2810/12 Ale przed chwilą pisałeś 2822 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Wybieram pomiędzy dwoma kompletami: Panowie, chyba jasne jest pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 hubert_tata, śledzi nas A tak na poważnie to pytanie otwarte , limit to te 19 dolarów na regler i silnik , śmigło już mam w razie co :-) A co Ty o tym sądzisz? Co byś z tego co podałęm ja i kolega wybrał? Pociągniemy go za język Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 abyśmy się źle nie zrozumieli,podałem dla porównania tego 2810/12, używam też 2822 ze śmigłem 9x7 i bez trudu ciąga akrobata 500g pionowo do góry, przy czym nie przekracza raczej prądu 15A bo akku nawet ciepłe nie są po locie (a używam 1000mAh 20-30C), TP bym nie kupował bo jest ciężki i ma słabe osiągi w porównaniu do emaxa 2822 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 A co Ty o tym sądzisz? Co byś z tego co podałęm ja i kolega wybrał? musze pisac jednym palcem (sorry) kupilbym cos do pomiaru pradu i ciagu/obrotow silnika bez tego kazde tlumaczenie nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 No i się sprytnie wykręcił sianem :shock: Niestety sprzęt o którym mówisz to w przeliczeniu kilka silników co najmnej więc narazie muszę sie obyć bez niego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 No i się sprytnie wykręcił sianem......kilka silników co najmnej więc narazie muszę sie obyć bez niego :-) to zdaj sie na rozne porady i nie narzekaj z czasem dorobisz sie kilkudziesieciu regulatorow i dwa razy tyle silnikow (teraz to tanizna - pojdzie jak z platka), to juz cos sam bedziesz w stanie ocenic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 i jeszcze mocowanie w Emaxie 2822 można tak zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.