bigkris Opublikowano 9 Października 2008 Autor Opublikowano 9 Października 2008 nie znalazlem ich. w sumie chyba jutro pojade robic zdjecia i zalatwiac papiery... :/
motyl Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 OC będziesz musiał wykupić jeszcze raz np. w PZU nie prowadzą rejestru ubezpieczeń. Ten koleś to chyba klapał żeby poklepać jak PZU może nie prowadzić rejestry ubezpieczeń ?? W przeciwnym wypadku każdy "polak" miał by takie ubezpieczenie za 50zł od kolegi, co to ma dobrą drukarkę atramentową
and Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 and, Jak ktoś weźmie na ciebie kredyt , a ty nie będziesz miał sprawy zgłoszonej na policje to życzę ci powodzenia. Kilka lat temu mój Ojciec miał podobna sytuację i żeby nie owo zaświadczenie to prokurator już by go wysłał w pasiaki. Bądź poważny, proszę. Zapewniam Cię, że policja nie zajmuje się zgubionymi dowodami osobistymi. A prokurator to nie wilk z bajki o Czerwonym Kapturku, tylko taki sam urzędnik jak każdy inny, działający w ramach obowiązującego prawa. Czy może upierasz się, że jeśli zgłoszę zgubienie dowodu, to potem moge brac kredyty na lewo i prawo i nikt mi nic nie zrobi, bo mam czarodziejskie zaświadczenie? and
meteor Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 and z takim papierkiem może być później łatwiej bo jeśli zgubiłeś ten dowód a nie zgłosiłeś jego zagubienia to kicha może z tego wyniknąć
qba Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 na policji nie da sie zgłosić zgubienia! tylko kradzież! zgubienie zgłaszasz w urzędzie jaki Ci ten dowód wydał, przerabiane 2 miechy temu
meteor Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 No to sobie wyobraź że jest piątek po południu i gubisz dokumenty... Urząd otwarty jest dopiero w poniedziałek, a w sobotę ktoś sobie może poużywać, a tak to dostaniesz chociaż jakiś papier że zgłosiłeś to...
adi-000 Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 and, and ja nie będę cie przekonywał do swoich racji. Mamy ponoć wolny kraj. Nie chcesz - nie zgłaszaj, twoja sprawa. Co do brania kredytów jak już ktoś ma dwa dokumenty i nieuczciwego pośrednika który ich udziela to "no problem". Fakt Policja ma gdzieś zagubione dokumenty ale uwierz mi jak później prowadzą postępowanie to ten papierek i fakt iż np. w dniu kradzieży zgłosiłeś ten fakt da ci wiele. Co do prokuratorów i ich jak to nazwałeś taki sam urzędnik jak każdy inny, działający w ramach obowiązującego prawa. to napiszę tylko tyle że nie jedno widziałem i słyszałem więc nie przekonasz mnie że nie traktują każdego jak potencjalnego przestępcę. W każdym razie pozdrawiam.
qba Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 No to sobie wyobraź że jest piątek po południu i gubisz dokumenty... Urząd otwarty jest dopiero w poniedziałek, a w sobotę ktoś sobie może poużywać, a tak to dostaniesz chociaż jakiś papier że zgłosiłeś to... to zgłaszasz w poniedziałek ze zgubiłeś w piątek ;]
adi-000 Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 NA Policji można zgłosić również fakt ich zagubienia, ale również można zgłosić że nie wiecie czy ktoś wam ich nie ukradł, i po problemie.
qba Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 byłem na dwóch rożnych komisariatach :] powiedzieli ze nie mogą odebrać zgłoszenia zgubienia ale kradzieży no problem :] tyle ze sprawa będzie trwała miesiąc czasu i do jej umorzenia nie da sie nowego dowodu wyrobić :mrgreen:
bigkris Opublikowano 9 Października 2008 Autor Opublikowano 9 Października 2008 qpa, czyli nie zglaszac? tylko odrazu robic duplikaty?
adi-000 Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 jej umorzenia nie da sie nowego dowodu wyrobić :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: a czemu???? przecież w urzędzie zgłaszasz kradzież, podpisujesz się na oświadczeniu że ukradli ci i za kilka dni masz już nowy dowód.
diem Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 bigkris Ty tego jeszcze nie zglosiles?? Chcesz splacac raty ktorych nie wziales? Bo nie wiem czym sie kierujesz... Nawet jakbys znalazl te dokumenty w pozniejszym czasie to powinienes to zglosic NATYCHMIAST.
and Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 to napiszę tylko tyle że nie jedno widziałem i słyszałem więc nie przekonasz mnie że nie traktują każdego jak potencjalnego przestępcę. W każdym razie pozdrawiam. Taka ich praca. I żadne zaświadczenie (którego od policji nie dostaniesz) tego nie zmieni. Również pozdrawiam i kończę występy w tym temacie. and
bigkris Opublikowano 10 Października 2008 Autor Opublikowano 10 Października 2008 no jeszcze nie, wczoraj mialem z ojcem jechac ale mowi ze nie nie nie no i nie pojechalismy
qba Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 leć do urzędu odpowiedzialnego za wydanie Twojego dowodu i powiedz ze zgubiłeś wtedy i wtedy, Pan da Ci wniosek o nowy dowód i wszystko.
diem Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Kolega sie tak spieszy ze bedzie raty zarowno za lodowke jak i nowy tv splacal
bigkris Opublikowano 10 Października 2008 Autor Opublikowano 10 Października 2008 mam takich rodzicow ze oni nie przyjmuja tego do wiadomosci i kaza mi szukac :/
Raffik Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 chlopie... jestes juz dorosly i chyba wiesz co masz robic ! smigaj zglosic i zalatwiac papiery bo mozesz sie zdziwic i to bardzo... a potem nie bedzie zmiluj sie...
bigkris Opublikowano 10 Października 2008 Autor Opublikowano 10 Października 2008 chyba tak zrobie... zwolnie sie dzisiaj i pojde zalatwiac to
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.