Skocz do zawartości

Zagubione dokumenty --> co dalej?

bigkris

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
OC będziesz musiał wykupić jeszcze raz np. w PZU nie prowadzą rejestru ubezpieczeń
.

Ten koleś to chyba klapał żeby poklepać :D jak PZU może nie prowadzić rejestry ubezpieczeń ?? W przeciwnym wypadku każdy "polak" miał by takie ubezpieczenie za 50zł od kolegi, co to ma dobrą drukarkę atramentową :D

Opublikowano
and,

Jak ktoś weźmie na ciebie kredyt , a ty nie będziesz miał sprawy zgłoszonej na policje to życzę ci powodzenia. Kilka lat temu mój Ojciec miał podobna sytuację i żeby nie owo zaświadczenie to prokurator już by go wysłał w pasiaki.

Bądź poważny, proszę.

Zapewniam Cię, że policja nie zajmuje się zgubionymi dowodami osobistymi.

A prokurator to nie wilk z bajki o Czerwonym Kapturku, tylko taki sam urzędnik jak każdy inny, działający w ramach obowiązującego prawa.

Czy może upierasz się, że jeśli zgłoszę zgubienie dowodu, to potem moge brac kredyty na lewo i prawo i nikt mi nic nie zrobi, bo mam czarodziejskie zaświadczenie?

and

Opublikowano

and z takim papierkiem może być później łatwiej bo jeśli zgubiłeś ten dowód a nie zgłosiłeś jego zagubienia to kicha może z tego wyniknąć :(

Opublikowano

na policji nie da sie zgłosić zgubienia! tylko kradzież! zgubienie zgłaszasz w urzędzie jaki Ci ten dowód wydał, przerabiane 2 miechy temu

Opublikowano

No to sobie wyobraź że jest piątek po południu i gubisz dokumenty... Urząd otwarty jest dopiero w poniedziałek, a w sobotę ktoś sobie może poużywać, a tak to dostaniesz chociaż jakiś papier że zgłosiłeś to...

Opublikowano

and,

and ja nie będę cie przekonywał do swoich racji. Mamy ponoć wolny kraj.

Nie chcesz - nie zgłaszaj, twoja sprawa.

Co do brania kredytów jak już ktoś ma dwa dokumenty i nieuczciwego pośrednika który ich udziela to "no problem".

Fakt Policja ma gdzieś zagubione dokumenty ale uwierz mi jak później prowadzą postępowanie to ten papierek i fakt iż np. w dniu kradzieży zgłosiłeś ten fakt da ci wiele.

Co do prokuratorów i ich jak to nazwałeś

taki sam urzędnik jak każdy inny, działający w ramach obowiązującego prawa.

to napiszę tylko tyle że nie jedno widziałem i słyszałem więc nie przekonasz mnie że nie traktują każdego jak potencjalnego przestępcę.

W każdym razie pozdrawiam. :D

Opublikowano
No to sobie wyobraź że jest piątek po południu i gubisz dokumenty... Urząd otwarty jest dopiero w poniedziałek, a w sobotę ktoś sobie może poużywać, a tak to dostaniesz chociaż jakiś papier że zgłosiłeś to...

to zgłaszasz w poniedziałek ze zgubiłeś w piątek ;]

Opublikowano

byłem na dwóch rożnych komisariatach :] powiedzieli ze nie mogą odebrać zgłoszenia zgubienia ale kradzieży no problem :] tyle ze sprawa będzie trwała miesiąc czasu i do jej umorzenia nie da sie nowego dowodu wyrobić :mrgreen:

Opublikowano
jej umorzenia nie da sie nowego dowodu wyrobić

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

a czemu????

przecież w urzędzie zgłaszasz kradzież, podpisujesz się na oświadczeniu że ukradli ci i za kilka dni masz już nowy dowód.

Opublikowano

bigkris Ty tego jeszcze nie zglosiles?? Chcesz splacac raty ktorych nie wziales? Bo nie wiem czym sie kierujesz... Nawet jakbys znalazl te dokumenty w pozniejszym czasie to powinienes to zglosic NATYCHMIAST.

Opublikowano

to napiszę tylko tyle że nie jedno widziałem i słyszałem więc nie przekonasz mnie że nie traktują każdego jak potencjalnego przestępcę.

W każdym razie pozdrawiam. :D

Taka ich praca. I żadne zaświadczenie (którego od policji nie dostaniesz) tego nie zmieni.

Również pozdrawiam i kończę występy w tym temacie.

and

Opublikowano

leć do urzędu odpowiedzialnego za wydanie Twojego dowodu i powiedz ze zgubiłeś wtedy i wtedy, Pan da Ci wniosek o nowy dowód i wszystko.

Opublikowano

chlopie... jestes juz dorosly i chyba wiesz co masz robic !

smigaj zglosic i zalatwiac papiery bo mozesz sie zdziwic i to bardzo...

a potem nie bedzie zmiluj sie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.