bigkris Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 nie znalazlem ich. w sumie chyba jutro pojade robic zdjecia i zalatwiac papiery... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 OC będziesz musiał wykupić jeszcze raz np. w PZU nie prowadzą rejestru ubezpieczeń. Ten koleś to chyba klapał żeby poklepać jak PZU może nie prowadzić rejestry ubezpieczeń ?? W przeciwnym wypadku każdy "polak" miał by takie ubezpieczenie za 50zł od kolegi, co to ma dobrą drukarkę atramentową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 and, Jak ktoś weźmie na ciebie kredyt , a ty nie będziesz miał sprawy zgłoszonej na policje to życzę ci powodzenia. Kilka lat temu mój Ojciec miał podobna sytuację i żeby nie owo zaświadczenie to prokurator już by go wysłał w pasiaki. Bądź poważny, proszę. Zapewniam Cię, że policja nie zajmuje się zgubionymi dowodami osobistymi. A prokurator to nie wilk z bajki o Czerwonym Kapturku, tylko taki sam urzędnik jak każdy inny, działający w ramach obowiązującego prawa. Czy może upierasz się, że jeśli zgłoszę zgubienie dowodu, to potem moge brac kredyty na lewo i prawo i nikt mi nic nie zrobi, bo mam czarodziejskie zaświadczenie? and Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 and z takim papierkiem może być później łatwiej bo jeśli zgubiłeś ten dowód a nie zgłosiłeś jego zagubienia to kicha może z tego wyniknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 na policji nie da sie zgłosić zgubienia! tylko kradzież! zgubienie zgłaszasz w urzędzie jaki Ci ten dowód wydał, przerabiane 2 miechy temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 No to sobie wyobraź że jest piątek po południu i gubisz dokumenty... Urząd otwarty jest dopiero w poniedziałek, a w sobotę ktoś sobie może poużywać, a tak to dostaniesz chociaż jakiś papier że zgłosiłeś to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 and, and ja nie będę cie przekonywał do swoich racji. Mamy ponoć wolny kraj. Nie chcesz - nie zgłaszaj, twoja sprawa. Co do brania kredytów jak już ktoś ma dwa dokumenty i nieuczciwego pośrednika który ich udziela to "no problem". Fakt Policja ma gdzieś zagubione dokumenty ale uwierz mi jak później prowadzą postępowanie to ten papierek i fakt iż np. w dniu kradzieży zgłosiłeś ten fakt da ci wiele. Co do prokuratorów i ich jak to nazwałeś taki sam urzędnik jak każdy inny, działający w ramach obowiązującego prawa. to napiszę tylko tyle że nie jedno widziałem i słyszałem więc nie przekonasz mnie że nie traktują każdego jak potencjalnego przestępcę. W każdym razie pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 No to sobie wyobraź że jest piątek po południu i gubisz dokumenty... Urząd otwarty jest dopiero w poniedziałek, a w sobotę ktoś sobie może poużywać, a tak to dostaniesz chociaż jakiś papier że zgłosiłeś to... to zgłaszasz w poniedziałek ze zgubiłeś w piątek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 NA Policji można zgłosić również fakt ich zagubienia, ale również można zgłosić że nie wiecie czy ktoś wam ich nie ukradł, i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 byłem na dwóch rożnych komisariatach :] powiedzieli ze nie mogą odebrać zgłoszenia zgubienia ale kradzieży no problem :] tyle ze sprawa będzie trwała miesiąc czasu i do jej umorzenia nie da sie nowego dowodu wyrobić :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 qpa, czyli nie zglaszac? tylko odrazu robic duplikaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 jej umorzenia nie da sie nowego dowodu wyrobić :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: a czemu???? przecież w urzędzie zgłaszasz kradzież, podpisujesz się na oświadczeniu że ukradli ci i za kilka dni masz już nowy dowód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 bigkris Ty tego jeszcze nie zglosiles?? Chcesz splacac raty ktorych nie wziales? Bo nie wiem czym sie kierujesz... Nawet jakbys znalazl te dokumenty w pozniejszym czasie to powinienes to zglosic NATYCHMIAST. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 to napiszę tylko tyle że nie jedno widziałem i słyszałem więc nie przekonasz mnie że nie traktują każdego jak potencjalnego przestępcę. W każdym razie pozdrawiam. Taka ich praca. I żadne zaświadczenie (którego od policji nie dostaniesz) tego nie zmieni. Również pozdrawiam i kończę występy w tym temacie. and Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 no jeszcze nie, wczoraj mialem z ojcem jechac ale mowi ze nie nie nie no i nie pojechalismy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 leć do urzędu odpowiedzialnego za wydanie Twojego dowodu i powiedz ze zgubiłeś wtedy i wtedy, Pan da Ci wniosek o nowy dowód i wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Kolega sie tak spieszy ze bedzie raty zarowno za lodowke jak i nowy tv splacal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 mam takich rodzicow ze oni nie przyjmuja tego do wiadomosci i kaza mi szukac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 chlopie... jestes juz dorosly i chyba wiesz co masz robic ! smigaj zglosic i zalatwiac papiery bo mozesz sie zdziwic i to bardzo... a potem nie bedzie zmiluj sie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 chyba tak zrobie... zwolnie sie dzisiaj i pojde zalatwiac to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.