Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chcę zmienić odbiornik w Pioneerze II z firmowego na FrSky S6R i jakoś nie idzie - może problem jest po stronie Taranisa - jeszcze to badam. Ale zaskoczyła mnie gama różnych dźwięków, które przy okazji wydobyłem z modelu:

https://youtu.be/aN4ddgpJ0ug

Co steruje tymi dźwiękami - regulator?

Jest jakaś instrukcja jak je rozszyfrować?

Jak ktoś ma pomysł, co źle zrobiłem z S6R to też chętnie posłucham. Zrobiłem bindowanie, ustawiłem kanały 1-4 i 10-12, S6R skonfigurowałem w aplikacji na PC. I nawet rusza sterami, ale model ciągle "pika" i nie odpala silnika. Próbowałem też zrobić INV na kanale THR.

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

To są sygnały programowania regulatora ,  czyli  masz rewers na THR .

Poza tym nie wiemy jaki to regulator każdy regulator programuje się inaczej .

Opublikowano

Czy to nie jest przypadkiem fabryczny regulator od Pioneera? Jeśli tak to w sieci znajdziesz instrukcję do niego. Ja kalibrowałem tylko gaz. Nie ustawiałem hamulca ani niczego innego. Nie wiem nawet czy ten oryginalny regulator ma coś takiego jak hamulec.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przy podłączeniu pakietu na aparaturze masz gaz na full a raczej jak sugerował kolega Franciszek rewers na gazie i regulator wszedł w tryb programowania. Na internecie powinna być instrukcja programowania ale na tym etapie nie jest to niezbędne. I radził bym ściągnąć śmigło przy tego typu zabawach.

Opublikowano

...Nie wiem nawet czy ten oryginalny regulator ma coś takiego jak hamulec.

Ma.

Opublikowano

Ma.

Dziękuję za informacje. Jeśli ktoś ma niech wrzuci instrukcję dla potomnych. Szkoda, że producent się nie pofatygował.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.