piotr_w Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Cześć, chcę zmienić odbiornik w Pioneerze II z firmowego na FrSky S6R i jakoś nie idzie - może problem jest po stronie Taranisa - jeszcze to badam. Ale zaskoczyła mnie gama różnych dźwięków, które przy okazji wydobyłem z modelu: https://youtu.be/aN4ddgpJ0ug Co steruje tymi dźwiękami - regulator? Jest jakaś instrukcja jak je rozszyfrować? Jak ktoś ma pomysł, co źle zrobiłem z S6R to też chętnie posłucham. Zrobiłem bindowanie, ustawiłem kanały 1-4 i 10-12, S6R skonfigurowałem w aplikacji na PC. I nawet rusza sterami, ale model ciągle "pika" i nie odpala silnika. Próbowałem też zrobić INV na kanale THR. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 To są sygnały programowania regulatora , czyli masz rewers na THR . Poza tym nie wiemy jaki to regulator każdy regulator programuje się inaczej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_w Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Dobra, zdejmę osłonę termokurczliwą z regulatora i zobaczymy czy są jakieś oznaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Etikieta powinna być na termokurczu np: https://www.banggood.com/FMS-Predator-40A-Brushless-ESC-With-3A-Switch-BEC-T-TX60-Plug-for-RC-Models-p-1105060.html?rmmds=category&cur_warehouse=CN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Czy to nie jest przypadkiem fabryczny regulator od Pioneera? Jeśli tak to w sieci znajdziesz instrukcję do niego. Ja kalibrowałem tylko gaz. Nie ustawiałem hamulca ani niczego innego. Nie wiem nawet czy ten oryginalny regulator ma coś takiego jak hamulec. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Przy podłączeniu pakietu na aparaturze masz gaz na full a raczej jak sugerował kolega Franciszek rewers na gazie i regulator wszedł w tryb programowania. Na internecie powinna być instrukcja programowania ale na tym etapie nie jest to niezbędne. I radził bym ściągnąć śmigło przy tego typu zabawach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 ...Nie wiem nawet czy ten oryginalny regulator ma coś takiego jak hamulec. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Ma.Dziękuję za informacje. Jeśli ktoś ma niech wrzuci instrukcję dla potomnych. Szkoda, że producent się nie pofatygował. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi