cetone Opublikowano 23 Czerwca 2018 Opublikowano 23 Czerwca 2018 czesc! jestem nowym forumowiczem na pfmrc - i odrazu postanowiłem sprawdzić czy znajdę jakis dział z ludzmi skladajacymi lodzie dla wedkarzy, wpisałem - zanętowa - szukaj i...... du()a - zastanawia mnie dlaczego tego nie ma jeszcze w polsce na scenie modelarskiej.,,, dawno dawno temu chdoziłem na warsztaty modelarskie do pracowni, skladalem tam modele latajace i jako tako nauczylem sie podstaw pracy z balsą, papierem itd... w tamtych czasach radio RC bylo poza zasiegiem moich rodziców iwec byly to modele samonośne... kilka tych dobrze poskladanych polecialy i odleciały... zlozylem lodke zanetową korzystajac z pomocy kolegow ktorzy tez cos takiego budowali, filmów na youtube i wlasnych pomyslach... na gotowym kadłubie zbudowałem katamaran ktory moze zabrać ze sobą lekko 2 kg zanęty i przynęty i popłynąć gdzie mi sie podoba na odległosć większą niż moge dostrzec nie uzywajac lornetki chcialbym taki dział tutaj zalozyc ale to za jakis czas... obecnie kupilem model z balsy z aliexpress (samolot) i planuje przystapic do jego budowy niezwlocznie jak dojdzie paczka - bede szukac pomocy w tym zakresie gdyż to pierszy moj samolot RC.
d2f Opublikowano 24 Czerwca 2018 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Ale wątki z pierwszymi modelami rc znalazłeś i czytałeś? Dlaczego doszedłem do wniosku że konstrukcyjny lepszy od piankowego na naukę?
Rekomendowane odpowiedzi