Starless Opublikowano 24 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Witam Kolegów, mam prośbę o podpowiedź , jak ustawić klapy i lotki do hamowania przy lądowaniu w Heronie. Chodzi mi o " butterfly". Radio to Aurora. Który przełącznik(slider)? sugerujecie , jakie połączenie serw , czy przewód Y jest konieczny etc. Dzieki z góry Starless. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 24 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Lotki do góry, klapy w dół ile się da. W szybowcach butterfly ustawia się pod gazem (zamiast silnika, on jest pod przełącznikiem). Raczej każde serwo podepnij pod kanał zamiast używać kabla Y. W aparaturze powinieneś mieć opisane pod który kanał które serwo. Oczywiście musisz ustawić typ skrzydła na dwie lotki i dwie klapy. Silnik podepnij pod kanał aux i przypisz mu przełącznik, potem możesz się pobawić ustawieniami żeby silnik uruchamiał się stopniowo po odpaleniu zamiast od razu pełne obroty osiągał. Lotki do góry musisz ustawić tak na +/- 90% wychylenia serwa(to akurat kwestia indywidualna dla modelu, nie miałem herona więc nie wiem). Ustaw też ster wysokości lekko w dół przy włączaniu butterfly żeby model nie uciekał w niebo zamiast hamować w poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Papa Opublikowano 24 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Po pierwsze każda powierzchnia na osobnych kanałach. Możliwe jest użycie mniejszej ilości kanałów, np. klapy na jednym, potrzebny będzie wówczas rewerser jednego serwa i kabel "Y". Użyj zalecanych wychyleń tj. Lotki - obydwie w górę 22 mm Klapy - obydwie w dół. 26 mm Wysokość domiksuj doświadczalnie ok. 5 mm w dół. Przy tym ustawieniu model pięknie zwalnia i lądowanie jest bardzo łatwe. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 24 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zrób mikser klap z wysokością aby wychylały się proporcjonalnie oczywiście wysokość lekko w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starless Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Dzięki Wielkie, Koledzy!! Pozdrawiam, Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi