hornet2 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Niedawno kupiłem taką maszynę Chcę do do tego koptera dokupić śmigła od Phantoma 2 Mam taką wyważarkę Jak na tej wyważarce wyważyć te śmigła? W tych śmigłach nie da się przepchać pręta przez piastę na wylot .
hornet2 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2018 Kopter to Bayangtoys X21 i z tego co mi wiadome to śmigła od Phantoma 2 lub 3 na pewno pasują do tego koptera . Tylko na to wygląda że musi być jakaś inna wyważarka do tych śmigieł . Odradzano mi tylko kupno śmigieł z metalowymi piastami . Chyba trzeba będzie zastosować taką wyważarkę
hornet2 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2018 Sluszny wniosek. Na szklance moze nie byc zbyt dokladnie, ale podobna wywazarke mozesz latwo sam zbudowac - w rowny kawalek deseczki wbic dwie grube zyletki i gotowe. Nawet wysoka nie musi byc - mozna wywazac tuz przy krawedzi stolu. Wazne tylko, by ostrza owych zyletek absolutnie poziomo byly. Na RC Groups zaproponowano mi taką wyważarkę . Ale czy nie jest lekką przesadą dać prawie 37$ za kawałek pleksi i parę prętów ? A zasada taka sama jak ze szklanką . https://youtu.be/ORWqbT1heVw
hornet2 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2018 Moim zdaniem przesada, bo akurat ta wywazarka posiada skrajnie prosta konstrukcje - nic innego, jak dwa proste, rownolegle druty.... Jesli jestes oszczedny, wykonaj podobna samodzielnie, na przyklad w sposob, jak wyzej napisalem. Wazne, by krawedzie na ktorych ukladasz oske byly ostre i rownolegle. Prawdopodobnie w Hobbyking daloby sie znalezc cos tanszego, ale trzeba troche uwazac, bo niektore egzemplarze wywazarek chinskiej produkcji maja to do siebie, ze gwint w stozkach trzymajacych smiglo na osce nie jest centryczny i przez to taka wywazarka do niczego sie nie nadaje chyba, ze osobno zdobedziesz pasujace i dokladnie wykonane stozki. Przerabialem ten temat w odniesieniu do duzych smigiel silnikow benzynowych i elektrycznych, ktore to ze wzgledu na ich mase musza byc szczegolnie dokladnie wywazane. Z drugiej strony, za gotowa, dokladnie wykonana wywazarke trzeba jednat troche zaplacic. Ale 37$ za dwa druty osadzone w kawalkach plexi to faktycznie przesada. A czy zamiast żyletek nadały by się do tego ostrza do nożyka do tapet ? Czy można gdzieś u nas kupić dłuższy pręt ( 10 -15cm ) z obustronnym gwintem lewy/prawy M6 ? Tylko znalazłem coś takiego https://archiwum.allegro.pl/image//imagesNEW/big/ebfa27e10882744a72abc4ed2f63b415659456b1a18da9869264cc38ff431df1
Rekomendowane odpowiedzi