gajowy Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Witam, jestem po raz pierwszy na forum jako użytkownik i chciałbym przedstawić mój model zbudowany jako pierwszy rok temu ale oblatany wczoraj tj 11.10.2008. Jest to model jednego z pierwszych samolotów, który konkurował z Breliotem i naprawdę piękny w swojej "nieproporcjonalności". Zdecydowanie jest polecany do lotów halowych ale przy bezwietrznej pogodzie stwarza niesamowite wrażenie. i kilka zdjęć z lotu Dołozyłem jeszcze 3 zdjęcia z budowy. Niestety nie archiwizowałem tego zbyt dokladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Ładny. Jak udalo Ci sie go wyważyc? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Super, fajnie wygląda. Napisz coś więcej o modelu i jak lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajowy Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Ładny. Jak udalo Ci sie go wyważyc? :roll: Wystarczyła torebka foliowa ze strunowym zapięciem + ołów przyklejona taśmą. Podparcie na palcach w 1/3 cięciwy. Model lata bardzo wolno (nawet na pełnej mocy) i reakcja na stery raczej leniwa. Żal, że takich dni w roku (bezwietrznych) jest tak mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajowy Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Super, fajnie wygląda.Napisz coś więcej o modelu i jak lata. Samolot ma prawie 1300 rozpiętości i 1200 długości waga z moim pakietem to niecałe 300 g. Zrobiony jest z zestawu firmy SIG i jakość jest naprawdę z górnej jak dla mnie półki. Składałem go po kilkunastu latach przerwy w modelarstwie zainspirowany przez mojego serdecznego kolegę. Kadłub widziałem poraz pierwszy w Muzeum Lotnictwa w Krakowie. Napęd stanowi silnik szczotkowy f-my GWS, regulator Robbe (ok. 8 g) + 2 serwa Hi-Tec HS 55, akku Fullymax 2s 600 mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Noo - ładne cacko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.