model Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Witam mam na oku ten szybowiec, znalazlem taką oferte. Gotowy oklejony model do złożenia bez elektroniki. https://www.olx.pl/oferta/rc-model-samolotu-CID767-IDwqEpN.html Ma ktoś z was ten model ? Może powiedzieć pare słów o nim? Czy jest on godny polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej44 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam 1. Modelem zrobiłem 3-4 loty. Model lata bardzo ładnie, ale trzeba uważać na wyważenie. Ma dość ciężki ogon i przy niedoważeniu przodu bardzo łatwo zwala się na skrzydło. Generalnie raczej nie nadaje się do robienia akrobacji - moim zdaniem zbyt słaba konstrukcja. 2. Startuje łatwo, ale z lądowaniem miałem problemy - nadspodziewanie dobrze niesie. Mam wrażenie że tylko nad samą ziemią - w górze nie odnosi się takiego wrażenia. Generalnie wydaje się, że jest za vciężki 3. Model przynajmniej teoretycznie wymaga sklejenia połówek skrzydeł. Nie jest to wprost napisane w instrukcji. Luźny łącznik skrzydeł i brak kołka ustalającego połówki względem siebie. Ja ze względów logistycznych łączę je kawałkiem sklejki przykręcanej wkrętami i na łącznik skrzydeł dla ciaśniejszenia pasowania nakleiłem paski drewna. 4. W drugim locie wyłamałem podwozie - po naprawie mam duże zastrzeżenia co do jakości balsy użytej do budowy tego modelu i generalnie jakości wykonania. Ale naprawia się łatwo. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi