Michal1977 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgoda. Ale te umiejętności o których piszesz też trzeba sobie przyswoić. Do tej pory latałem szybowcami przeważnie na takich wysokościach że Yaczka prawie nie byłoby widać, a tam margines błędów jest znacznie większy. Na FMS`ie potrafię poprawnie wykonać wszystkie figury. Nie twierdzę, że pierwsze loty odbędą się bez kretobicia, ale wiem w którą stronę machać drążkami i robię to intuicyjnie bez zbytniego angażowania szarych komórek. W tym roku już trzy paczki z HK do mnie dotarły i trochę muszę zacząć się ograniczać . Za dwa miesiące planuję zakup Realflighta. Jeszcze nie wiem którą wersję ale raczej 4.5. Pozdrawiam Michał
jary14 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Na FMS`ie potrafię poprawnie wykonać wszystkie figury. Nie twierdzę, że pierwsze loty odbędą się bez kretobicia, ale wiem w którą stronę machać drążkami i robię to intuicyjnie bez zbytniego angażowania szarych komórek. Właśnie o tym mówię - po to jest FMS. Ja teraz z tatą, też chcemy kupić jakiś porządny symulator, ale jeszcze nie wiemy jaki... Ten nowy Areofly też kusi :wink: Dobra, koniec OT xD
alibabebe Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 www.ABC-RC.pl - teraz też tutaj można kupić ten model FMS, to niestety tylko zabawka. Tam nawet MiniMagiem zrobisz szybkie beczki :wink: On jest tylko po to, żeby nauczyć Cię odruchów. (jak machać drągami, jak lecisz na siebie/na plecach itp) Raczej słabo z odwzorowaniem :? faktycznie jest 100zl w plecy przy takich zakupach :evil:
Crazy_Fly Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 chcę nabyć poniższy zestaw do Yak'a. Czy będzie to razem działać? silnik : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8141 regiel: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4218 serwa : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662 odbiornik: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11965
Crazy_Fly Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 ktoś pomoże ? sorry ale to mój pierwszy samolot i nie mam pojęcia jak wszystko dobrać.
Artu Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 A może zamiast pisać post pod postem, przeczytaj, przeanalizuj cały wątek i na pewno Znajdziesz odpowiedź...
Crazy_Fly Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 A może zamiast pisać post pod postem, przeczytaj, przeanalizuj cały wątek i na pewno Znajdziesz odpowiedź... Artu - Ty też tu ? Weź mi pomóż -> analizowałem ten wątek i wiem mniej więcej czego potrzebuję. Chodzi o to że jestem nie wiem czy: 1. ten slilnik nadaje się do samolotu ( i to jeszcze tego typu ) - uciąg ma niby dobry ale po prostu chce się upewnić 2. nie wiem czy ten regiel będzie wystarczający ( nie umiem policzyć ile potrzebuję A ) 3. Wiem że serwa są sprawdzone i chodzą -> moje pytanie czy będą chodzić z odbiornikiem ORANGE -> wiem że spektrum 6200 nie chodzi z analogowymi serawmi . PS to mój pierwszy samolot i pierwszy model w wersji KIT
Artu Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 1. ten slilnik nadaje się do samolotu ( i to jeszcze tego typu ) - uciąg ma niby dobry ale po prostu chce się upewnić Ten jest sprawdzony FC 28-22 1200kv i tańszy. 2. nie wiem czy ten regiel będzie wystarczający ( nie umiem policzyć ile potrzebuję A ) P=U*I I=P/U :mrgreen: 3. Wiem że serwa są sprawdzone i chodzą -> moje pytanie czy będą chodzić z odbiornikiem ORANGE -> wiem że spektrum 6200 nie chodzi z analogowymi serawmi . A skąd Masz takie informacje :shock:
Crazy_Fly Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 1. ten slilnik nadaje się do samolotu ( i to jeszcze tego typu ) - uciąg ma niby dobry ale po prostu chce się upewnić Ten jest sprawdzony FC 28-22 1200kv i tańszy. 2. nie wiem czy ten regiel będzie wystarczający ( nie umiem policzyć ile potrzebuję A ) P=U*I I=P/U :mrgreen: 3. Wiem że serwa są sprawdzone i chodzą -> moje pytanie czy będą chodzić z odbiornikiem ORANGE -> wiem że spektrum 6200 nie chodzi z analogowymi serawmi . A skąd Masz takie informacje :shock: ad3. Gdzieś dzwoni ..... czytałem coś na helikowym forum. Był jakiś problem z odbiornikami Spektrum ( nie jestem pewiem czy 6200 ) i serwami ( dlatego że nie były cyfrowe ). Potiwerdzisz opinię o tych serwach - bezczelnie tanie i dobre ? ad2. :) no dziękuję .... bardziej precyzyjnie: ile powinienem zostawić zapasu, wiem że ma to związek z rodzejem śmigła, doliczyć należy też coś na inne urządzenia, serwa, odbiortnik, w innych modelach pewnie LED nightflight - mocna rzecz ad1. w koszyku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.