Michal1977 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgoda. Ale te umiejętności o których piszesz też trzeba sobie przyswoić. Do tej pory latałem szybowcami przeważnie na takich wysokościach że Yaczka prawie nie byłoby widać, a tam margines błędów jest znacznie większy. Na FMS`ie potrafię poprawnie wykonać wszystkie figury. Nie twierdzę, że pierwsze loty odbędą się bez kretobicia, ale wiem w którą stronę machać drążkami i robię to intuicyjnie bez zbytniego angażowania szarych komórek. W tym roku już trzy paczki z HK do mnie dotarły i trochę muszę zacząć się ograniczać . Za dwa miesiące planuję zakup Realflighta. Jeszcze nie wiem którą wersję ale raczej 4.5. Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Na FMS`ie potrafię poprawnie wykonać wszystkie figury. Nie twierdzę, że pierwsze loty odbędą się bez kretobicia, ale wiem w którą stronę machać drążkami i robię to intuicyjnie bez zbytniego angażowania szarych komórek. Właśnie o tym mówię - po to jest FMS. Ja teraz z tatą, też chcemy kupić jakiś porządny symulator, ale jeszcze nie wiemy jaki... Ten nowy Areofly też kusi :wink: Dobra, koniec OT xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alibabebe Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 www.ABC-RC.pl - teraz też tutaj można kupić ten model FMS, to niestety tylko zabawka. Tam nawet MiniMagiem zrobisz szybkie beczki :wink: On jest tylko po to, żeby nauczyć Cię odruchów. (jak machać drągami, jak lecisz na siebie/na plecach itp) Raczej słabo z odwzorowaniem :? faktycznie jest 100zl w plecy przy takich zakupach :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Fly Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 chcę nabyć poniższy zestaw do Yak'a. Czy będzie to razem działać? silnik : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8141 regiel: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4218 serwa : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662 odbiornik: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11965 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Fly Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 ktoś pomoże ? sorry ale to mój pierwszy samolot i nie mam pojęcia jak wszystko dobrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 A może zamiast pisać post pod postem, przeczytaj, przeanalizuj cały wątek i na pewno Znajdziesz odpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Fly Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 A może zamiast pisać post pod postem, przeczytaj, przeanalizuj cały wątek i na pewno Znajdziesz odpowiedź... Artu - Ty też tu ? Weź mi pomóż -> analizowałem ten wątek i wiem mniej więcej czego potrzebuję. Chodzi o to że jestem nie wiem czy: 1. ten slilnik nadaje się do samolotu ( i to jeszcze tego typu ) - uciąg ma niby dobry ale po prostu chce się upewnić 2. nie wiem czy ten regiel będzie wystarczający ( nie umiem policzyć ile potrzebuję A ) 3. Wiem że serwa są sprawdzone i chodzą -> moje pytanie czy będą chodzić z odbiornikiem ORANGE -> wiem że spektrum 6200 nie chodzi z analogowymi serawmi . PS to mój pierwszy samolot i pierwszy model w wersji KIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 1. ten slilnik nadaje się do samolotu ( i to jeszcze tego typu ) - uciąg ma niby dobry ale po prostu chce się upewnić Ten jest sprawdzony FC 28-22 1200kv i tańszy. 2. nie wiem czy ten regiel będzie wystarczający ( nie umiem policzyć ile potrzebuję A ) P=U*I I=P/U :mrgreen: 3. Wiem że serwa są sprawdzone i chodzą -> moje pytanie czy będą chodzić z odbiornikiem ORANGE -> wiem że spektrum 6200 nie chodzi z analogowymi serawmi . A skąd Masz takie informacje :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Fly Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 1. ten slilnik nadaje się do samolotu ( i to jeszcze tego typu ) - uciąg ma niby dobry ale po prostu chce się upewnić Ten jest sprawdzony FC 28-22 1200kv i tańszy. 2. nie wiem czy ten regiel będzie wystarczający ( nie umiem policzyć ile potrzebuję A ) P=U*I I=P/U :mrgreen: 3. Wiem że serwa są sprawdzone i chodzą -> moje pytanie czy będą chodzić z odbiornikiem ORANGE -> wiem że spektrum 6200 nie chodzi z analogowymi serawmi . A skąd Masz takie informacje :shock: ad3. Gdzieś dzwoni ..... czytałem coś na helikowym forum. Był jakiś problem z odbiornikami Spektrum ( nie jestem pewiem czy 6200 ) i serwami ( dlatego że nie były cyfrowe ). Potiwerdzisz opinię o tych serwach - bezczelnie tanie i dobre ? ad2. :) no dziękuję .... bardziej precyzyjnie: ile powinienem zostawić zapasu, wiem że ma to związek z rodzejem śmigła, doliczyć należy też coś na inne urządzenia, serwa, odbiortnik, w innych modelach pewnie LED nightflight - mocna rzecz ad1. w koszyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.