Norbert Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Zaczynam budowę depronowego Edga 540. Problem tylko w tym , że mam do dyspozycji depron, listewki sosnowe 2x5 , kawałek balsy 2,5mm i sklejkę 3mm. Nie bardzo wiem czym mogę zastąpić wzmocnienie z prętów węglowych. Podpowiedzcie bo nie mam pomysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speed Hunter Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Hmmm... ja w moim dwupłacie zamiast węgla dałem żyłkę wędkarską... zapomniałem jak to sie nazywa Połączyłem obydwapłaty na "X" i jakoś działało. A rowing i żywica ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 No żyłka raczej nie usztywni płata ani kadłuba. A rowinga nie posiadam , napisałem co mam w pierwszym poscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Się nie da... Na Bitwy Warszawskiej mają szeroki wybór węgla - w końcu zima idzie... więc halówki trzeba robić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 nić kevlarowa lub nylonowa się nadają. Musze poszukać tylko sposobu prowadzenia tych linek .. jak znajdę to wrzuce linka Edit: http://www.foamyfactory.com/docs/FFM-Kevlar-Bracing-System.pdf ot i sie znalazło przetestowane w ubiegłym sezonie halowym, jeśli sie nie tłucze za mocno, to spełnia swoje zadanie. Najważniejsze żeby tulejki wklejać na jakiś elastyczny klej, który będzie pracował. po użyciu CA lub żywicy zdażało się że wyrywało je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Śmiało daj listewki drewniane, pancernie nie będzie ale powinno się spisać. Po za tym kombinuj, zawsze się coś pod ręką znajdzie :wink: (w razie "w" leć do obi, castoramy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Właśnie tak kombinuję by dwie listewki ze sobą skleić i powstanie dość sztywna i lekka konstrukcja. Na pewno bedzie bardziej sztywna niż pręt węglowy 3mm bo mialem taki w reku i wcale taki sztywny nie byl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Ładziak, mają och mają , ale ni cholery nie chcą darmo dawać :-) A u mnie narazie wydatki są więcej niż nie wskazane jak chcę po wszystkich zakupach jakie zrobiłem mieć co do gara wlozyc :shock: Dlatego podumam domowymi sposobami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 do usztywnienia skrzydła depronowego wystarcz pręt 1,5 - 2 mm, zaś jeśli chciałbyś zrobić wykrzyżowanie to wystarczy 1 mm i podpora na łączeniu dwóch odcinków pręta. troche foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 To klej dwie listewki najlepiej CA, dodatkowo wzmocni drewno, na pewno wytrzyma :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 ja mam w depronie tylko zastrzały z patyczków od szaszłyków, i skrzydła jeszcze nie złamałem, a nie ma dźwigara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.