Skocz do zawartości

Co zamiast węgla?

Norbert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynam budowę depronowego Edga 540.

Problem tylko w tym , że mam do dyspozycji depron, listewki sosnowe 2x5 , kawałek balsy 2,5mm i sklejkę 3mm. Nie bardzo wiem czym mogę zastąpić wzmocnienie z prętów węglowych.

Podpowiedzcie bo nie mam pomysłu.

Opublikowano

nić kevlarowa lub nylonowa się nadają. Musze poszukać tylko sposobu prowadzenia tych linek .. jak znajdę to wrzuce linka ;)

Edit:

http://www.foamyfactory.com/docs/FFM-Kevlar-Bracing-System.pdf

ot i sie znalazło :D

przetestowane w ubiegłym sezonie halowym, jeśli sie nie tłucze za mocno, to spełnia swoje zadanie. Najważniejsze żeby tulejki wklejać na jakiś elastyczny klej, który będzie pracował. po użyciu CA lub żywicy zdażało się że wyrywało je.

Opublikowano

Właśnie tak kombinuję by dwie listewki ze sobą skleić i powstanie dość sztywna i lekka konstrukcja. Na pewno bedzie bardziej sztywna niż pręt węglowy 3mm bo mialem taki w reku i wcale taki sztywny nie byl.

Opublikowano

Ładziak, mają och mają , ale ni cholery nie chcą darmo dawać :-)

A u mnie narazie wydatki są więcej niż nie wskazane jak chcę po wszystkich zakupach jakie zrobiłem mieć co do gara wlozyc :shock:

Dlatego podumam domowymi sposobami :D

Opublikowano

do usztywnienia skrzydła depronowego wystarcz pręt 1,5 - 2 mm, zaś jeśli chciałbyś zrobić wykrzyżowanie to wystarczy 1 mm i podpora na łączeniu dwóch odcinków pręta.

troche foto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.