ali1983 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 po trochę nieudanym starcie Wicherkiem (wariat w powietrzu) odziedziczyłem model trenera po nieudanym locie (zahaczył o antenę nadawczą) i gdy mi powiedziano, że "jak sobie zrobisz, to będziesz latał" to przystąpiłem do naprawy. tak wyglądał przed: (brak statecznika poziomego, brak podwozia i ogólne uszkodzenia) a tak wygląda teraz: serduszko: (to samo co w wicherku - asp 25) i wyposażenie: loty się jeszcze nie odbyły, ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Pewnie, że pójdzie jak trzeba. Można powiedzieć, że to czarny koń. :wink: . Swoją drogą warto od czasu do czasu zreanimować jakiegoś nieboszczyka. Mój trenerek czeka już na trzecią reanimację bo bardzo konkretnym krecie na pełnej prędkości. Twój wygląda przy nim jaby z salonu wyechał. :rotfl: . Ale co tam, myślę, że przez zimę będzie wskrzeszony i krety znów zaczną robić w majty ze strachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 29 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 więc wczoraj odbył się "pionierski" lot!!! model ważący 2,5 kg, 160cm rozp. został pociągnięty przez silnik 4cm3. na zbiorniku 225ml latał przez 15minut. nie obyło się bez małej przygody - przy starcie z ręki model najpierw dał nura a potem przechyilił się na skrzydło ale wszystko skończyło się dobrze. teraz tylko czekac na pogodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Witam Zmień dźwignie - podczas wiekszego (max) wychylenia sterow - moga sie zablokowac w snapie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 29 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 chodzi o krzyżyk na serwie gazu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 chodzi o krzyżyk na serwie gazu??? Niestety ale o serwa od kierunku i wysokości, daj pojedyncze ramiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 chodzi o krzyżyk na serwie gazu??? Chodzi i o te "kółka" i "krzyżyk".... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 zmienię jak będzie chwila, bo póki co to żona w szpitalu, bo ma rodzic następnego modelarza!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 tak poza tematem modelu to panowie... zostałem tatusiem (za kilka lat przyszłego modelarza-mam nadzieję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 zostałem tatusiem Gratuluję!!! :jupi: No i zaśmieciłeś sobie temat, bo teraz tu będą same gratulacje . Trzeba było założyć nowy wątek w Hyde Parku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 GRATULUJE !! No i zaśmieciłeś sobie temat, bo teraz tu będą same gratulacje . Trzeba było założyć nowy wątek w Hyde Parku. To na co "zielony" czekasz ?? Przenosiny !! !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 ...no właśnie :wink: ali1983 Gratulacje! A małego do balsy, folii i silników przyzwyczajaj od kołyski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 takie było moje marzenie, że jak będzie synuś to będzie chodził z tatą na lotnisko i od małego żeby złapał bakcyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 ali1983, Gratulacje . Jakiej marki silnik w modelu Zastosowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 w trenerku? asp 25a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.