Paweł R Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Które rozwiązanie jest najlepsze i dlaczego? Jakiego serwa do tego użyć? http://skylady.blog.cz/0610/montaz-kridelek http://skylady.blog.cz/0512/2-pokus-s-kridelky http://skylady.blog.cz/0512/neuspesny-pokus-s-kridelky Ma ktoś jakieś informacje na temat nadajnika dołączonego do zestawu Sky Lady II nigdzie nie mogę znaleźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 ja bym zrobił jak to ostatnie tylko na dwa serwa typu micro np hs55. włożyć w skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Co do nadajnika, to jest on 4-kanałowy. Najmniejsze minimum. Brak możliwości podpięcia aparatury do komputera, wchodzi chyba 8 baterii AA. Moim zdaniem, jest on gorszy nawet od nadajnika E-sky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 jak chcesz nową aparaturę to właśnie sprzedaję niedrogo hiteca, tu masz :LINK DO STRONY aparatura naprawdę super jak na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Witam A nie lepiej wyciąć lotki w każdym skrzydłe, przymocować je na. na taśmie klejącej, mniej więcej w ich połowie w płacie wydłubać gniazdo pod serwo HS55, założyć dźwignię, popychacz i przedłużacz do serwa http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=919498 http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=919513 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Moim zdaniem, jest on gorszy nawet od nadajnika E-sky. A uzywales go????? Jezeli nie to nalezy ci sie krawat,. jezeli tak to przepraszam. Ja uzywam tej apki do dzis i z odbiornikiem E-sky mam zasieg 300m na ziemi... baxter Ja wycialem gniazda w skrzydlach, lotki tez i przykleilem tasma klejaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 To przepraszam. Chodziło mi o to, że E-sky, ma wejście do komputera. No i firma E-sky, jest chyba trochę lepsza od Pelikana, np. w produkcjii serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Chyba... A pelikan w ogóle robi serwa sprzedawane poza zestawami ? (o ile oni je wykonują) :roll: Ja się nauczyłem jednego już, nie miałeś nie wypowiadaj się... :mrgreen: Też radzę, dobry nawyk :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Moim zdaniem, jest on gorszy nawet od nadajnika E-sky. Ja uzywam tej apki do dzis i z odbiornikiem E-sky mam zasieg 300m na ziemi... Tak, ale jeżeli Pan używa tego Nadajnika i działa dobrze to nie znaczy ze komuś innemu ma tak działać ;s Firmy, oraz produkty są różne, oraz nieprzewidywalne ;s 1 Osobie podziała 5 lat drugiej 3 minuty... PS; ale problemy macie, nie możesz zrobić identycznie jak na zdjęciu ? Kupujesz balsy, bowdena serwo hs55 No i taśmę zbrojną no i gites ;s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Wydaje mi się że w tym modelu i depronwoe lotki będą OK :ble: EDIT: A najlepiej (najestetyczniej) to chyba tak jak mówi wojcio69, wyciąć w skrzydłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 A najlepiej (najestetyczniej) to chyba tak jak mówi wojcio69, wyciąć w skrzydłach. Tak, a jak przyjdzie sprzedać model ? ;p Wątpie czy by ktoś kupił kombinowany ;p tutaj przynajmniej oderwiesz taśmę i lotki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Zawsze można dokupić całe, a z lotkami jest atrakcyjniejszy tzn. więcej chętnych by się znalazło (przynajmniej ja tak uważam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 ja w easy star poprostu wyfrezowałem otwór w skrzydle pozostawiając 1mm gróbości, TAKIM URZĄDZENIEM Można zainwestować na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 ja w easy star poprostu wyfrezowałem otwór w skrzydle pozostawiając 1mm gróbości, TAKIM URZĄDZENIEM Można zainwestować na przyszłość hehe a co to wnosi do tematu ??;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 ja w easy star poprostu wyfrezowałem otwór w skrzydle pozostawiając 1mm gróbości, TAKIM URZĄDZENIEM Można zainwestować na przyszłość hehe a co to wnosi do tematu ??;p :crazy: :crazy: :crazy: popierwsze, podaje pomysł na lotki po drugie pisze iż można zainwestować w takie urządzenie, jest bardzo przydatne w takich sytuacjach :ble: :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Mógłby ktos zrobić fotki tego nadajnika i przesłac mi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 taki jak tutaj http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1072,bellanca-decathlon-480-zestaw-rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Ale go tu dobrze widać Nie wiem co robić czy kupić Sky LadyII czy kupić za te pieniądze nadajnik z odbiornikiem i serwami bo pózniej nikomu nie sprzedam nadajnika SL :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszes Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 No to zrobisz sobie symulator na kompa 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Nadajnika Sky lady nie sprzedasz nikomu, a jezeli to za zupelnie symboliczna kwote.. generalnie wszystkie zestawy sa dla ludzi ktorzy chca sprobowac jak smakuje modelarstwo. zaden z elementoow tego zestawu nie nadaje sie do zastosowania w powaznym modelarstwie. ja latam na nadajniku SL bo jestem skapy, mam male wymagania, a i moje modele nie sa zbyt cenne, same deproniaki.. tak wiec zakup zestawu jest , z ponktu widzenia ekonomicznego totalna porazka. Ale jezeli nie jestes pewien czy lubisz modelarstwo, jest to najtanszy sposob zeby sprobowac. jest to tez idealny wybor dla ludzi w goracej wodzie kapanych. kupuje-latam, nie czekam na to tygodniami... jest to idealny wybor dla poczatkujacych, otrzymujesz gotowy latajacy model, nie martwisz sie o katy natarcia, zwichrowane plaszczyzny, skladasz-latasz.. Oczywiscie wszystko z zastrzezeniem dot jakosci ktore przedstawilem wyzej. Jezeli juz wiesz ze chcesz latac, budowac miodele, bierz lepsza aparature, dobre serwa. kup osobno pakiet silnik i regler. I dzialaj, buduj model.. Twoj wybor... Pozdrawiam. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.