mammuth Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Dobre, tylko trzeba się nabiegać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Fun jak nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulo29 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 O ile się nie mylę są to modele ultra (bardzo ultra - poniżej 1 grama chyba) lekkie, które są AŻ tak lekkie, że podczas chodzenia za modelem z taką płytą wytwarza się cyrkulacja powietrza i model leci do przodu... nie znam dokładnej zasady tego, ale rozmawiałem kiedyś z kolegą o takich rzutkach właśnie. Kiedyś próbowałem zrobić coś takiego: tzn. takie małe latające skrzydło; waga wyszła około 4-5 gram, ale zwichrowania nie były dobrze zrobione i nie latało to to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Fajne :-) A zasada jest taka, że poruszająca się płyta odchyla strumień powietrza do góry. Efekt jest taki, że modelik znajduje się cały czas w takim jakby "sztucznym kominie". Aż strach pomyśleć jak by go poniosło gdyby wziąć większą deskę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Płytka, Tekturka jest odpowiednich rozmiarów, bo facet leci tym modelem tam gdzie chce. Bez RC - dobre dla amatorów latania za 50 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 jak dla mnie fantastyczna zabawa dla dzieci w wieku 13 lat ktore chca sie zaczac bawic w modelarstwo prawdziwe a nei maja narazie wielkich pieniedzy - bardzo edukacyjne to cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 jak dla mnie fantastyczna zabawa dla dzieci w wieku 13 lat ktore chca sie zaczac bawic w modelarstwo prawdziwe a nei maja narazie wielkich pieniedzy - bardzo edukacyjne to cos. śmiem wątpić w umiejętności takiego 13 latka, ktory nie mial nigdy stycznosci z modelarstwem. Te modele to nie są takie klasyczne rzutki jak w klasie F1N. Ten na filmie na pewno nie waży wiecej jak 3-4 gramy. Sam zbudowałem sobie dzisiaj taki mały samolocik, teraz tylko musze iść na hale i go wypróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 jak dla mnie fantastyczna zabawa dla dzieci w wieku 13 lat ktore chca sie zaczac bawic w modelarstwo prawdziwe a nei maja narazie wielkich pieniedzy - bardzo edukacyjne to cos. śmiem wątpić w umiejętności takiego 13 latka, ktory nie mial nigdy stycznosci z modelarstwem. Te modele to nie są takie klasyczne rzutki jak w klasie F1N. Ten na filmie na pewno nie waży wiecej jak 3-4 gramy. Sam zbudowałem sobie dzisiaj taki mały samolocik, teraz tylko musze iść na hale i go wypróbować zgadzam sie - to tylko tak latwo wyglada ... Ps. Zrob jakies zdjecia albo filmik, jak ganiasz po tej hali z jakas decha w reku za modelem XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Jest w spzedazy modelik latajacego skrzydela ktorego "pilotuje" sie chodzac i majac model nad glowa Niestety zapomnialem nazwe tego skrzydelkaa tez widzialem to w jakims programie w TV. Jest tez roslina ( jakies drzewo ) ktorego nasiona maja wlasnie ksztalt latajacego skrzydelka z nasionkiem na srodku i aerodynamika tych nasion jest ponoc idealem. Na nich wlasnie wzorowali sie tworcy tej zabawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=di8Bm67aw6U&NR=1 Tutaj macie jak takie cudeńko zrobić;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 dokladnie o to chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 koledzy to moze zrobimy tak ze namowie brata ktory ma 14 lat ktory sie tym nie interesuje i niech sie tym zajmie zobaczymy co z tego bedzie? kto sie zakłada o to ze da rade tym polatac troche - jakies 100 metrow bierzacych. (przynajmniej 2 zakrety o 180 stopni) ja mowie ze bez mojej pomocy mu sie uda tylko jest kwestia o co sie zakładamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Laminat - jako, ze jest to moj post to prosze bez takich propozycji... Jezeli chcesz to namow brata i pokaz jako ciekawostke, a nie jakies zaklady :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Powoli powoli, to wcale nie jest tak ładwo zrobić A już napewno start na żagiel nie jest taki łatwy Kurde, mam radoche na długi czas EDITED! Acha, 100 m? powodzenia, nie będe sie zakładał, bo nie chce Cię ograbić z tego o co się założymy Mówię jako "praktyk z linku wyżej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Mówię jako "praktyk z linku wyżej" Hehe dokładnie, Strasznie się trudno to puszcza... Znalazłem coś innego Linki: Takie coś się robi: http://pl.youtube.com/watch?v=wIO4CTpIrb0&feature=related Tutaj jak to "Puszczać": http://pl.youtube.com/watch?v=XCef48WBcHY&feature=related Tutaj jak to lata: http://pl.youtube.com/watch?v=bIz-vAe9s4o&feature=user Hehe to kwestia dobrego ułożenie tektury lub czegoś innego w stosunku do kartki. Wszystko jest do nauki ;p Chyba :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 dobrze w takim razie namowie go i bedzie to jako ciekawostka tym łatwiej bedzie to zrobic gdyz sam mu przygotuje model i nie bede musiał go w zaden sposob przekonywac w taki razie ja bede w domu 1 listopada i 11 i mam nadzieje ze w tym terminie cos mi sie uda zmajstrowac a jemu polatac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 a TUTAJ inne konstrukcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Mają nawet swoisty konkurs na przelot ponad poprzeczką ze sznurka przywiazaną do dwóch balonów z helem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 I prosze bardzo tutaj jest opisane krok po kroku jak to coś puszczać ;] http://pl.youtube.com/watch?v=POsb4FtHmW0&feature=related Z tego filmu wynika że niezależnie jaki był by model, jaka konstrukcja to i tak będzie leciał tylko trzeba umieć puścić ;p Edit: Znalazłem świetne plany tego skrzydełka: http://www.geocities.com/x_surfer2004/oehmann.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.