Gość Anonymous Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Nowy rekord Okolo 10 metrów po korytarzu Poćwiczę jeszcze troszkę i może wrzucę jakiś filmik wieczorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Nowy rekord Okolo 10 metrów po korytarzu Poćwiczę jeszcze troszkę i może wrzucę jakiś filmik wieczorem Jaką konstrukcją jeżeli można wiedzieć ?;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Skrzydełko z twojego linku. Te twory z papieru nie chcą coś latać w akademiku. Skrzydełko śmiga elegancko. Żeby je wykonać zeszlifowałem depron 3 mm do około 1,5 - 2 mm i wyciąłem kształt. Miejsca zgięć podkleiłem taśmą żeby się nie łamały przy zginaniu. Całość wyważyłem cyną (akurat nie posiadam ołowiu) i szybuje pięknie. Nic na tej stronie na temat wyważenia nie było napisane, ale zakładam że to zrobić. Poza tym że szybuje ładnie, to jak na takie walk along to szybuje trochę za szybko... Zastanawiam się skąd sykombinować piankę 1 mm... Chyba kupię sobie arkusz przy najbliższej wizycie w modelarskim. Lżejsza konstrukcja (lżejsza pianka i pewnie mniej metalu na dziobie do wyważenia) powinna wolniej szybować. Do tego czasu jednak pomęczę to skrzydełko Jako "popychacz" używam pudełko po dużej pizzy ( nie to żebym się chwalił że picce jadłem ;D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Skrzydełko z twojego linku. Te twory z papieru nie chcą coś latać w akademiku. Skrzydełko śmiga elegancko. Żeby je wykonać zeszlifowałem depron 3 mm do około 1,5 - 2 mm i wyciąłem kształt. Miejsca zgięć podkleiłem taśmą żeby się nie łamały przy zginaniu. Całość wyważyłem cyną (akurat nie posiadam ołowiu) i szybuje pięknie. Nic na tej stronie na temat wyważenia nie było napisane, ale zakładam że to zrobić. Poza tym że szybuje ładnie, to jak na takie walk along to szybuje trochę za szybko... Zastanawiam się skąd sykombinować piankę 1 mm... Chyba kupię sobie arkusz przy najbliższej wizycie w modelarskim. Lżejsza konstrukcja (lżejsza pianka i pewnie mniej metalu na dziobie do wyważenia) powinna wolniej szybować. Do tego czasu jednak pomęczę to skrzydełko Jako "popychacz" używam pudełko po dużej pizzy ( nie to żebym się chwalił że picce jadłem ;D ) Ja zrobiłem tą konstrukcje z 1 mojego linku ;] Też ładnie się zachowuje ;p Teraz tylko muszę się nauczyć odpowiednio to rzucić ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Ja też sobie takie coś zrobiłem:D po prostu z depronu 3mm.Lata super- tylko za mały pokój mam, żeby nawracać.Czekam na pogodę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulo29 Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 strejla_u, a czy przy szlifowanie depronu nadałeś skrzydłu jakiś profil, czy po porstu zeszlifowałeś do zadanej grubości "na deske"? Bo też chcę sobie wykonać taki modelik, bo może będe miał dostęp do spooorej hali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Widze, ze takie latania znalazlo kilku fanow Moze by tak jakies zawody w lataniu "zboczowym" bez zbocza ? Np. komu uda sie polatac w jak najmniejszym pomieszczeniu ? Smialo wstawiajcie zdjecia, a najlepiej filmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Deska, wentylatorek z kompa, albo wiatraczek typu "Zefir" i "latamy", póki nam elektrownia pradu nie wyłączy. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 pulo29, zeszlifowałem depron do pożądanej grubości, ale było mi mało Później "wyprofilowałem" skrzydełko na dociskając każdą połówke latadła do okrąłego ołówka, przez co powstał taki pseudoprofil (tak dla zabawy go zrobiłem) Czy zauważyłem jakieś różnice? Trudno powiedzieć, ale za to ma bardziej rasowy wygląd, kiedy ktoś patrzy na to z odległości 20 cm to jest w stanie zobaczyć ten "profil" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszes Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 strejla_u, A masz może fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Jeeeest Dzisiaj dolecialem od ulicy do domu, robiąc zakręt o 100 stopni jakies 150m (30s) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 jakies 150m (30s) szybko biegłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Z tego co ja zauwazylem, to sporo z tych gości po prostu buduje takie rzutki w wersji mini i bardzo bardzo "lajt" przypuszczam że listewka balsowa 2x2, troche CA i papieru japonskiego i też mozna sobie takie cudo zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Jeeeest Dzisiaj dolecialem od ulicy do domu, robiąc zakręt o 100 stopni jakies 150m (30s) A gdzie film ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 hehe już zauważyłem wielu fanów ;] A gdyby zrobić oddzielny Pod dział w "Szybowce i Motoszybowce" lub w "Mini i Mikro modele" :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 szybko biegłeś Dobra, przesadiłem, 5m/s to nie było... Ale co tam, miarą nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.