motyl Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Więc żeby nie było. Oficjalnie informuje i zapraszam na wspólne latanie 8 listopada 2008r w koniakowie na górze OCHODZITA. Chętnych proszę o wpisywanie się tu. Plan zakładam dwojaki: - jeśli będzie większa grupka to można od soboty 8 do wtorku 11 polatać - jeśli mniejsza ilość to ja z 2 kolegami ( zresztą z forum) wyruszam tylko na jeden dzień czyli na sobotę 8 listopada Zapraszam wszystkich nawet kibiców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Sobota - 90% że będę Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Góra Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Jeśli pogoda dopisze w sobotę, to będę z jakimś latadłem coby polatać trochę w doborowym towarzystwie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Fajnie że wpadniesz Piotrek ponieważ mam sprawę do Ciebie ale która wymaga dokładnego wytłumaczenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Sobota nie wypaliła z powodu prognozy. Latanko przełożone na jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Kto nie był ten nie był - wiało ZNAKOMICIE i - jak mówią górale - sakramencko z kierunku S-E - FALCONA wyrywało z ręki dajcie znać jak będzie/było we wtorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Góra Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 motyl: z Jakiej Progrozy korzystasz? Ja według Icm'u przybyłem w sobotę z nastawieniem na idealne warunki, i takie też były, słońce 15stopni(minus wiatr), stały południowy wiatr >12m/s - jednym słowem super warunki na latanie. Jeśli odstraszył Was zapowiadany wiatr, to nie byłoby z tym problemu - ja latałem niespełna 400gramowym modelem 1,5m 8) Wesoła sytuacja była jak Jurek(buwi) lądował pod stok z próbą wyhamowania Foxa za pomocą mojej głowy :rotfl: naszczęście uchyliłem się i wyhamowały go tylko moje włosy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 motyl: z Jakiej Progrozy korzystasz? http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=koniak%F3w zapowiadała 3m/s i całkowite zachmurzenie z opadami deszczu :/ Co do dzisiejszych lotów. Nie wiem czy zdążę dziś wstawić fotki, Wreszcie po 2 latach mój FOX zrobił dwa nieszczęsne lotu. Przyznam fakt że przekonanie że potrzebuje prędkości utkwiło mi w głowie i spowodowało małą obawę do lotu nim. 2 próby lotu pierwsza to totalna porażka, drugi lot już dłuższy ale tez zabrakło mi odwagi i zamiast odejść od zbocza i coś załapać chciałem się przytulić. No cóż bywa brak odwagi :/ jeśli chodzi o hamowanie na głowie, Starlingiem bokiem do wiatru byłem 1m nad ziemią z włączonym Butterfly, podmuch przekręcił go z wiatrem leciał prosto na kolegę, gdyby się nie rzucił na ziemie dostał by prosto między oczy, zaraz po przeskoczeniu glebiłem go aby nie wlecieć w Jorgusia i nasze modele :/ A jak było wystarczy popatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Oglądając te fotki az mi serce ściska że nie mogłem pojechać heh Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 A co to za UFO latało z Wami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Było poprostu SUPER, to był mój pierwszy raz i muszę przyznać że spodobało mi się te ZBOCZEnie P.S. Pozdrawiam wszystkich nowopoznałych kolegów modelarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 A co to za UFO latało z Wami? syf na matrycy albo na szkle:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Marcinie - jestem pełen podziwu dla Ciebie. Coś koło 15.30 rozmawialiśmy przy schronisku a jak spojrzę na godzinę wstawienia zdjęć to aż strach się bać....- Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Marcinie - jestem pełen podziwu dla Ciebie. Coś koło 15.30 rozmawialiśmy przy schronisku a jak spojrzę na godzinę wstawienia zdjęć to aż strach się bać....- Jurek no tak, w Karczmie 1h czekaliśmy aż nam obiadek podadzą później korek do Skoczowa, następny w Czechowicach i dlatego dopiero o 21:50 byłem w Żyrardowie, później jeszcze @tomsona odwiozłem do Brwinowa i z całym majdanem wlazłem na górę koło 22:50 No nie wspomnę o McDrivach i postojach "specjalnie for tomsonowe pr.........." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 jeśli chodzi o hamowanie na głowie, Starlingiem bokiem do wiatru byłem 1m nad ziemią z włączonym Butterfly, podmuch przekręcił go z wiatrem leciał prosto na kolegę, gdyby się nie rzucił na ziemie dostał by prosto między oczy Oj tak, zobaczyłem w ostatniej chwili jak cos mknie w strone mojej czaszki :shock: i rzuciłem sie na glebe. zapomniałeś dodać, ze byłem wtedy w górze modelem, szczeście ze wysoko Ale Motyl (przynajmniej u nas) jest znany z bombardowania kolegów :mrgreen: Też mam kilka zdjeć z tej wyprawy, które zamieszczam poniżej: pozdrawiam wszystkich, którzy byli na górze :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Motyl - mam nadzieję, że nie mamy tu sympatyków z drogówki a jak mamy to nie analizują...Do tego wyraźne usiłowanie morderstwa, no,no,no ? Co do prognozy: ICM na 11.11. koło 13 zakładał w Istebnej wiatr 12m/s... Sprawdziły się tylko chmurki, tzn ich brak. Kto nie miał elektryka to nie polatał, chyba że "gazetą". Dobrze, że dla "picu" je zabraliśmy. Pozdrawiam - Jurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.