Maciej Ritmann Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 witam, znów pytanie, nie znalazłem wątku na forum. Co myślicie o oklejeniu kadłuba z balsy taśmą pakową? jak na razie oklejam lotki itp (jedynie ogon i skrzydło jest w folii złotej już) folią kwiaciarską, potem je pomaluję farbą...ale jaką to nie pamiętam nazwy, w pracy siedzę, pomyślałem, że kadłub zamiast oklejać folią kwiatową okleiłbym gop taśmą i pomalował. co myślicie? a może jakieś inne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 ...kup taśmę kolorową Sprawdzone na kilkunastu modelach :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Wywarzasz otwarte drzwi przyjrzyj się na konstrukcje kolegów RWD, ToTo. Z malowaniem taśmy chyba bym sobie dał spokój, raz że farba pewnie by odpadła, dwa że zbędna masa i trzy nie potrzebne koszty. Wystarczy kupić kolorową taśmę pakową i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Na koniec można ostrożnie przeprasować. Troszkę się naciąga i powierchnia wygląda trochę lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 jak dla mnie nie tylko mozna ale wrecz trzeba.troche zimniejsze zelazko niz do naciagania foli wtedy to bardzo usztywnia konstrukcje. choc to nie z tematem zwiazane ale jesli juz o tasmie z rolki to bardzo dobrze jest styropian najpierw pomalowac rakolem (podobny do wikolu ale jest duzo lepszy - tylko ze bez utwardzacza) rozcienczonym z woda(40% rakolu 70% wody) to schnie w jakies 4 godzinki i na to folia z rolki - bez przygrania zelazkiem trzymac sie nie bedzie ale jak ja przygrzeje sie zelazkiem to styropian wyrwie a nie pusci tasmy od kleju patent sprawdzony - przyrost masy no jakis jest choc nie wielki moja delta 1m długa i 1 metr szeroka z duzym statecznikiem pionowym mysle ze moze z 70 gram przytyła łacznie z tasma. aha sam rakol tez dobrze usztywnia a dodatkowo rowniez sam w sobie zabezpiecza styro przed działaniem paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szubbi Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 40% rakolu 70% wody to razem 110% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 40% rakolu 70% wody to razem 110% Bo to radziecka receptura :twisted: W razie konieczności można podciągnąć do 115%, ale wtedy trzeba się liczyć z koniecznością zakupu nowego silnika... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 kolorową super. dzięki, w slepie typu obi czy raczej dla plastyków? zaoszczędze czasu z tą wiadomością i benzynki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Kolorową taśmę pakową kupisz w hipermarketach, sklepach papierniczych, sklepach z materiałami biurowymi i piernik wie gdzie jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 ..we wszystkich papierniczych po ok 4 - 4,5 PLN rolka; srebrna droższa. Kupisz na rogu Nawrot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 dobrze strzeliłem gafe z tym 40 i 70 ale miało byc 40 i 60 w kazdym razie polecam wyprobowac:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 29 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 już sobie poradziłem, taśmą pakową go obkleiłem i pomalowałem sprayem całość waży 300gram +- 3. bez bebechów. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.