mammuth Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Rzepy samoprzylepne ma Zbyszek - revoc.eu - w kilku rozmiarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 EPO to nie EPP ... niestety jest to poprostu troche bardziej udarowy styropian który nie klei sie na CA ... Najlepsze jest to ze rano w dniu dodania ten model kosztowal w UH 45$ ... Jedyne co mnie boli w EF i EG to ich waga ... Mój arcus ma te same wymiary i jest dobre 200g lzejszy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 ertman_176, ????????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 engelbert, jakoś niejasna wypowiedz jest jak dla mnie.Piszesz o pasmanterii by nie napisac o praktikerach itp? Norbert bardzo cie przepraszam, ale nie mogę inaczej pisać niż jak w tym pierwszym poście, bo ja mieszkam w Niemczech w Darmstadt. Ostatnio kopiłem te rzepy w "Domena" to z kolei sklep meblowy, a kupiłem to na stoisku TAM GDZIE FIRANKI.Jeżeli tobie natomiast chodzi o to gdzie najtaniej, to niestety z mojej strony więcej nie mogę pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 engelbert, nie masz za co przepraszac. Akurat jesli chodzi o praktikera to asortyment jest praktycznie ten sam i w polsce i niemczech. Jak wchodzilem do niego w niemczech to jakbym byl w Warszawie , tylko napisy jakby w innym jezyku :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miśiek Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 EF do kupienia w polskim sklepie: http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?p=p_4&sName=modele-z-elaporu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 No pięknie , cena x2 , z 99$ sie zrobiło 635zł. Brawo dla tych co to kupią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Norbert, juz bylo o tym czemu kupujemy w Chinach. ale postaw sie na miejscu sklepu: 1. lokal 2. oplaty 3. zatowarowanie 4. us 5. zus 6. podatki + cło 7. koszty pracownicze (jak sa) 8. zysk !! tak wiec nie dyskutujmy o cenach w PL... ps. i tak dolar w gore, wiec z ~220 zrobilo sie ~300... a dodaj to co powysze... moze troche przegieli :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigreg Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Witam, A rzepy kupilem w Obi Fajny, miekki, od razu z klejem. Jest na stoisku gdzie sa opaski zaciskowe do kabli i inne akcesoria montazowe. Do wyboru kolor bialy lub czarny, w jednym opakowaniu jest odcinek 60 cm. Ceny nie pamietam bo bylo to jakis miesiac temu, ale cos mi swita ze nie kosztowalo to wiecej niz 15 zl. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Nie do konca, doliczcie 22% na koszt zamówienia+transportu, clo ... Teraz dopiero cena koncowa od której wyliczacie zysk od którego oddajecie jeszcze 19% ... I dlaczego sklepy modelarskie nie powstaja a modelarnie padaja ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 ale postaw sie na miejscu sklepu: 1. lokal 2. oplaty 3. zatowarowanie 4. us 5. zus 6. podatki + cło 7. koszty pracownicze (jak sa) 8. zysk !! tak wiec nie dyskutujmy o cenach w PL... ps. i tak dolar w gore, wiec z ~220 zrobilo sie ~300... a dodaj to co powysze... moze troche przegieli Ceny w sklepach czy to w Polsce czy to gdzie indziej zawieraja od razu wszystkie te koszta o ktorych piszesz - moze z wyjatkiem VAT 22% i chorego cla ... Sklepy kupuja w cenach hurtowych . Jak to mozliwe, ze np. DX6 mozna kupic w Angli taniej niz w Polsce ??? wyplaty sa 4-6 razy wyzsze, koszta wynajmu lokalu tez wyzsze (o ile nie wiem ). Wysylka z Chin czy USA kosztuje podobnie - do Polski i Angli . Chyba ktos ostro przesadza z marzami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Witam kolegów. Z okazji świat Bożego Narodzenia niejaki Mikołaj, bardzo podobny do tego, co widuję w lustrze :wink: , obdarowal mnie tym zestawem (bo szybki RTF, więc błyskawicznie da się go ulotnić) . Przedwczoraj odbył się dziewiczy lot. Po raz pierwszy nad pastwiskiem bujały się trzy piankowce: Cularis, Easy Glider Pro i Easy Fly. Model "prosto z pudełka", bez modyfikacji. Pakiet 3S Rhino 1750 mAh, odbiornik Corona z syntezą 6 kan. Wydawało mi się, że zaprogramowałem hamulec silnika, ale... tak mi się tylko wydawało . Zalety: Lata przewidywalnie i spokojnie. Z wiatrem radzi sobie nadspodziewanie dobrze. Napęd wystarczający, choć nie powala. Elapor dobrej jakości. Zewnętrzne powierzchnie gładkie, klei się zwykłym CA. Rzeczywisty RTF (wbudowane silnik, regulator i serwa z bowdenami). Wady: Regulator (18A) pracuje bez zapasu (na ziemi na pełnym gwizdku fabryczny zestaw silnik-śmigło bierze... 18A!). Mocowanie skrzydeł jest rzeczywiście kuriozalne i chyba niezbyt trwałe. Do czego służą dwa wkręty instalowane od dołu kadłuba - nie wiem do dziś. Docelowo trzebaby zastosować dłuższą rurkę węglową oraz magnesy/rzepy zapobiegające rozjeżdżaniu się połówek płata. Przeniesienie napędu powierzchni sterowych także nieciekawe. Serwa lotek w płatach przy kadłubie z długimi bowdenami i dźwignią kątową przy lotce=duże luzy. Ogon-wklejone fabrycznie bowdeny chodzą ciężko, przez co serwo wysokości nie centruje. Zamek kabiny - nie trzyma (przerobić na magnes/rzep). Tragiczne naklejki - nakładanie samemu to udręka, drą się od patrzenia. Mało miejsce wewnątrz pokaźnego kadłuba (grube ścianki). Niby wady przeważają, ale... wiedziałem, za ile kupuję, więc nie żałuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Mocowanie skrzydeł jest rzeczywiście kuriozalne i chyba niezbyt trwałe. Do czego służą dwa wkręty instalowane od dołu kadłuba - nie wiem do dziś. zobacz temat Hype Relax - tam wkretami blokuje się skrzydła przed rozsunieciem http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=15692 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Obejrzałem, zrozumiałem. Ale nadal uważam to rozwiązanie za niewydarzone: otwory w alururce skutecznie ją osłabiają, montaż wkrętów jest skrajnie niewygodny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek66 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Witam. Ten model to chyba bardzo przypomina Relax? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Wygląda na to, że identyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek66 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Ja postanowiłem ze zaczne od przerobienia mocowania skrzydeł. Fabryczne jest niedoskonałe. Drugi krok to umieszczenie serw przy samych lotkach. No a póżniej zobaczę jeszcze co się da udoskonalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.