Uszek Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 Dotychczas używałem tylko wariometru podpiętego do odbiornika GR 12HOTT. Teraz dodatkowo podpięty został przez rozgałęźnik Y moduł napięcia pakietu Graupner 33631. Nadajnik widzi tylko dane z vario a nie odczytuje modułu napięcia. Nadajnik ze stycznia 2013r na oryginalnym oprogramowaniu 1v709. Jak to uruchomić?
Kristoferbp Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Cześć Używasz baaardzo starego oprogramowania. Zacznij od jego uaktualnienia. Obecna wersja to 2.021. Pozdrawiam Krzysiek
Uszek Opublikowano 8 Października 2018 Autor Opublikowano 8 Października 2018 Baaardzo stare dotychczas działało idealnie, ściągnąłem 2.021 i ruszam z aktualizacją a czy pomoże to się okaże.
Uszek Opublikowano 8 Października 2018 Autor Opublikowano 8 Października 2018 Po aktualizacji wszystko działa ale śmigło złamałem przez przypadek a raczej głupotę Straty muszą być.
Kristoferbp Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 I od tego trzeba było zacząć Uaktualniaj na bieżąco to nie będziesz miał takich problemów Producent nie pisze nowych wersji oprogramowania "tak sobie", tylko poprawia błędy i rozszerza funkcjonalność. Wysokich lotów i wielu połamanych śmigieł Pozdrawiam Krzysiek
Uszek Opublikowano 9 Października 2018 Autor Opublikowano 9 Października 2018 Jutro przybędzie nowe śmigiełko bo poprzednie złamało się w wyniku kalibracji drążków po aktualizacji, po włączeniu zasilania model a raczej sam kadłub wystartował w pokoju
bigkris Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Panowie skoro już w temacie. Mam aparaturę MZ-18 z smartboxem i odbiorniki GR12L i GR16 oraz moduł GENERAL ENGINE 2,4GHz HoTT i po podłączeniu wszystkiego nie przekazuje mi żadnych informacji. W czym problem jest? Zakupiłem też moduł do odczytu akumulatora 2-4S ale dostałem z złą wtyczką. Czy to też kwestia aktualizacji?
Kristoferbp Opublikowano 10 Października 2018 Opublikowano 10 Października 2018 Cześć. Przeczytaj instrukcje do Smart Boxa czy aby na pewno jest kompatybilny z nadajnikami serii MZ... Z moich informacji wynika, że nie. Pełną telemetrię masz w MZ18, nie potrzebujesz żadnego Smart Boxa. Wszystko skonfigurujesz i odczytasz bezpośrednio w nadajniku MZ18 w zakładce "Telemetry" I sprawdź przede wszystkim, czy masz we wszystkich komponentach aktualny firmware. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi