adamm Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 Hej. Pytanie do posiadaczy MZ 24 PRO. Po włączeniu nadajnika słychać jakiś dziwny odgłos, takie jakby bzyczenie. Odgłos związany jest prawdopodobnie z modułem RF Dopiero po kliknięciu na ikonkę RF włączającą nadawanie to dziwne brzęczenie znika. Podejrzewam że jest to związane tylko z komunikatami głosowymi, ponieważ w momencie gdy jakiś jest uruchamiany to w tle słychać taki sam odgłos i na niego nałożony komunikat. Ale pewny nie jestem a nie chcę ryzykować że urwie mi połączenie. Radyjko jest jeszcze na gwarancji chyba do stycznia więc w razie czego to spakuję i wyślę. Soft wgrany najnowszy 2.029, pilik głosowe też wgrane nowe (przynajmniej tak mi się wydaje że się wgrały) Czy w Waszych MZ24Pro również słychać takie dziwne bzyczenie? I tak przy okazji, to wygląd telemetrii zmienił mi się jakiś czas temu z takiego graficznego na jakiś czarno biały kafelkowy. Czy to kwestia wgrania nowego softu do odbiornika GR18?
Kristoferbp Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 Cześć Faktycznie z tym "bzyczeniem" to coś nie tak. U mnie takie objawy nie występują. A Graupner się chwali że w najnowszym sofcie rozwiązał problem z dziwnymi efektami dźwiękowymi: https://www.graupner.com/News/Radio-Control-Set-mz-24.PRO-HoTT-12-Channel-2v029/ Co do wyglądu ekranu telemetrii - zakładka SYSTEM, menu DISPLAY, funkcja Outdoor disp ON lub OFF - zmienia wygląd dla ekranu telemetrii. Opcja ON - dedykowana do używania w słoneczne dni, zwiększa czytelność ekranu i wyświetlana jest w wersji czarno białej Pozdrawiam Krzysiek
adamm Opublikowano 23 Października 2018 Autor Opublikowano 23 Października 2018 W opisie softu czytałem o wyeliminowaniu nieporządanych dźwięków dlatego wgrałem najnowszy. Ciekawi mnie jak to jest w innych aparaturach. Moja jest jeszcze na gwarancji do stycznia lub marca więc mogę reklamować, szkoda mi tylko czasu jeśli tak jest w każdej. Z tą telemetrią dzięki za podpowiedź. Od kwietnia do października aparatura nie była używana i chyba czas przestudiować jeszcze raz instrukcję
Rekomendowane odpowiedzi