adamm Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Hej. Pytanie do posiadaczy MZ 24 PRO. Po włączeniu nadajnika słychać jakiś dziwny odgłos, takie jakby bzyczenie. Odgłos związany jest prawdopodobnie z modułem RF Dopiero po kliknięciu na ikonkę RF włączającą nadawanie to dziwne brzęczenie znika. Podejrzewam że jest to związane tylko z komunikatami głosowymi, ponieważ w momencie gdy jakiś jest uruchamiany to w tle słychać taki sam odgłos i na niego nałożony komunikat. Ale pewny nie jestem a nie chcę ryzykować że urwie mi połączenie. Radyjko jest jeszcze na gwarancji chyba do stycznia więc w razie czego to spakuję i wyślę. Soft wgrany najnowszy 2.029, pilik głosowe też wgrane nowe (przynajmniej tak mi się wydaje że się wgrały) Czy w Waszych MZ24Pro również słychać takie dziwne bzyczenie? I tak przy okazji, to wygląd telemetrii zmienił mi się jakiś czas temu z takiego graficznego na jakiś czarno biały kafelkowy. Czy to kwestia wgrania nowego softu do odbiornika GR18? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoferbp Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Cześć Faktycznie z tym "bzyczeniem" to coś nie tak. U mnie takie objawy nie występują. A Graupner się chwali że w najnowszym sofcie rozwiązał problem z dziwnymi efektami dźwiękowymi: https://www.graupner.com/News/Radio-Control-Set-mz-24.PRO-HoTT-12-Channel-2v029/ Co do wyglądu ekranu telemetrii - zakładka SYSTEM, menu DISPLAY, funkcja Outdoor disp ON lub OFF - zmienia wygląd dla ekranu telemetrii. Opcja ON - dedykowana do używania w słoneczne dni, zwiększa czytelność ekranu i wyświetlana jest w wersji czarno białej Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 23 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 W opisie softu czytałem o wyeliminowaniu nieporządanych dźwięków dlatego wgrałem najnowszy. Ciekawi mnie jak to jest w innych aparaturach. Moja jest jeszcze na gwarancji do stycznia lub marca więc mogę reklamować, szkoda mi tylko czasu jeśli tak jest w każdej. Z tą telemetrią dzięki za podpowiedź. Od kwietnia do października aparatura nie była używana i chyba czas przestudiować jeszcze raz instrukcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi