adamm Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Hej. Po ostatnim update softu do 2.029 w telemetrii mam temperaturę w Fahrenheitach, przyśpieszenie ft/s a wysokość ft zamiast metrów. W ustawieniach Telemetrii odbiornika (GR-18 3xG+3A+Vario) nie ma takich opcji do zmiany. Również w GR24 temperatura w st.F (więcej danych z tego odbiornika nie ma) Niestety nie mam starszej wersji pliku żeby wgrać i sprawdzić czy to faktycznie to. Ma ktoś jakieś pomysły? Dodam że w menu TC ctl typ RF mam wybrany NORMAL a nie AMERICA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoferbp Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Cześć Jednostki czujników Vario i GPS+Vario zmienia się w menu tych czujników. Idąc tą logiką Graupnera, poszukaj dokładnie w menu odbiornika. Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Po kilku nieudanych próbach znalezienia gdzie w menu zmienia się jednostki, napisałem do Graupnera. Mam zainstalować komunikaty głosowe "global" a nie "imperial" Jeszcze nie próbowałem z braku czasu ale to może być to. Mam z nadajnikiem dziwny (moim zdaniem) problem z jakimś szumem czy coś takiego, zaraz po włączeniu. Takie "bzzzzz" trwa aż do kliknięcia na ikonkę od modułu RF. Przed update do najnowszej wersji tego nie było. Jednym z pomysłów było to, że to jakaś informacja ma zły plik głosowy, dlatego wgrałem imperial. Oczywiście nic to nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi