Artur Caban Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Cześć - Kupiłem w sklepie Modelarnia pakiet Pelikan LiPol 300XP 7,4V 20C - SharkPOWER: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2132,pakiet-lipol-300xp-7-4v-20c-sharkpower , któremu brak kabli do złącza serwisowego :roll: Zatelefonowałem do sklepu, ale poinformowano mnie, że pozostałe w sklepie pakiety tego typu również nie mają kabli do balansera - nie jest to wada wyrobu i nabywca sam ma sobie kable i złącze dorobić. Zdziwiło mnie to, bo paket nie należy do najtańszych, a ponadto jest fabrycznie starannie zamknięty w typowej koszulce termokurczliwej i trzeba by go rozbebeszyć. Chyba po to kupuje się pakiety a nie ogniwa, aby tam w środku nie dłubać... :? Jeśli o czymś nie wiem - proszę o podpowiedź. A. :roll:
KaliN Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Nie chcę ci tu kazań wygłaszać (starszemu nie wypada) ale !!! -> na zdjęciu widać ,że nie ma kabli ob balansera -.- :mrgreen:
Ładziak Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Cześć -Kupiłem w sklepie Modelarnia pakiet Pelikan LiPol 300XP 7,4V 20C - SharkPOWER: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2132,pakiet-lipol-300xp-7-4v-20c-sharkpower , któremu brak kabli do złącza serwisowego :roll: To jest chyba brandowany przez Sharka pakiet Hyperion. Kolega Boogie używa kilku takich, dzielnie je katując. Może jak zajrzy na forum, to coś napisze :-) .
Kwasiu Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Złącze serwisowe - jest Tak pisze w opisie na stronie sklepu
hugerobber Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Ale w opisie jest wyraźnie napisane: "Złącze serwisowe - jest". A złącze serwisowe to jest właśnie złącze do balansera. Zdjęcie może być tak zrobione, że nie widać złącza serwisowego.
Gość slawekmod Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Wydaje mi się że złącze do balancera ważyłoby połowę wagi pakietu i dlatego nie zostało dodane.Miałem parę pakietów bez złącza balancera i tragedii nie było.
Boogie Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Pakiety hyperiona do 800mAh SPECJALNIE nie posiadaja zlacza serwisowego, gdyz z tego co pamietam uwazaja, ze sie praktycznie nie rozjezdzaja. Ja sobie dorobilem dodatkowy kabel, zeby moc sprawdzac napiecie, lecz w ogole nie bylo to potrzebne. Po spoooorej ilosci lotow i katowaniu ich pradem 2C przy ladowaniu rozjechaly sie dopiero o 0,05V, a lada chwila trafia na przymusowa emeryture. A co do tego, ze napisali, ze jest zlacze to tak, jak ostatnio znlezlismy w jednym sklepie, ze zestaw do aparatury na 2,4GHz ma w komplecie kwarce :wink: P.S. Za ponad 10zl mniej mozna zdobyc lzejsze i wg mnie lepsze Flightpowery 2s 350 ze zlaczem balanvera. :rotfl:
ertman_176 Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Sa to pakiety z poczatku ery Li-pol i wtedy cos takiego jak balancer bylo uzywany tylko w przypadku wykonania go samemu ... Nawet mam jeszcze taki - az sie lezka kreci ...
Boogie Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Sa to pakiety z poczatku ery Li-pol i wtedy cos takiego jak balancer bylo uzywany tylko w przypadku wykonania go samemu ... Nawet mam jeszcze taki - az sie lezka kreci ... Kompletna bzdura!! 20C na poczatku ery lipoli?? Mam lipole od ponad 3 lat i zaczynalem od pakietow 8-10C
pilot Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Kompletna bzdura!! 20C na poczatku ery lipoli?? Święte słowa Moje pierwsze pakiety to 2S 1200 E-Tec 8C. Chyba najlepsze jakie miałem do tej pory - były nie do zajechania Oczywiście już ich nie mam, poszły dawno temu z modelem.
Boogie Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Moje pierwsze pakiety to 2S 1200 E-Tec 8C Oj pamietam. Teraz juz takich nie robia. Moze dlatego, ze o tamte bardziej dbalismy??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.