Lord Rzeźnik Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Witam! Dzisiaj przyszedł do mnie kabel z allegro i mam kłopot z kalibracją ;/. W windowsie wszystko działa, normalnie.A w symulatorze nie da się ustawić maksymalnych wychyleń np. elevator max 50% w górę, 100% w dół, albo nie da się wyłączyć silnika. Wiecie, może, jak to skonfigurować ? Próbowałem na FMS i Real Flight g3.5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Moze glupie pytanie ale kalibrowales w FMS'ie aparature? Klikasz kalibruj i prosi o maksymalne wychylenia drazkow zeby nie bylo sytuacji o ktorych mowisz. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 29 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Tak, robiłem to ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taunus Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Wie ktoś może dlaczego symulator działa mi FMS a REFLEX niechce? Mam aparaturę E-sky 4 kanały, kabel Jack 3.5mm podłączony do gniazda mikrofonu. Używam programu SmartPropoPlus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Bo FMSa masz legalnie, a Reflexa kradniesz? Użyj firmowego kabla - działa bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taunus Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Znacie jakieś legalne symulatory z grafiką zbliżoną do Reflexa? I działające na kablu Jack. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Legalne symulatory mają w zestawie odpowiedni kabelek. Wyjątkiem jest FMS, który jest darmowy a darmo kabelka nikt nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Moze byc heli-x? Modeli samolotow to tam chyba nie ma (nie wiem bo nigdy nie uruchamialem) ale symu ladniejszy od fms'a KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Na FMS mam ten sam problem, co na RF - 2 kanaly dzialaja, 2 mają 100% wychylenia w jedną stronę i 38% w drugą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Jeżeli są problemy z kalibracją to akurat sam SmartPropoPlus ich nie powoduje.Proponuję podłączyć jack do wejścia Line In lub jeżeli to jest laptop który nie posiada Line In to ustawić poziom głośności wejścia Mic na drugą kreskę od dołu.Druga sprawa to wręcz idiotyczna kalibracja z poziomu panelu sterowania w > kontrolery gier<.Nie wiem do tej pory o co w niej chodzi ale koniecznie trzeba ją wykonać.Z reguły w 90% przypadków tu leżą problemy w późniejszej kalibracji w symulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 W Windowsie skonfigurowałem. Kabel ma wtyczkę USB 2.0.Problem wygląda tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Może kupiłes zły kabel od np. zestawu heli.Kabel najlepiej jest kupic stosowny do aparatury na www.pitlab.pl i zainstalować koniecznie program o nazwie ppjoy i skonfigurować go jesli nie masz w lapku portu szeregowego musisz zastosowac przejściówke ale trzeba dać tą pełna droższą-przejście na USB.Na tym śmigają wszystkie symki jakie są na rynku.Jesli natomiast kupiłeś kabel ten za 60 zł USB to pójdzie na nim AFPD a Real podobno nie bo ma klucz .Jesli nie chodzi Ci FMS to podejrzewam ze to wina kabla lub brak PPJOY w systemie.Napisz na priv to Ci wysle sprawdzona wersję ppjoy bo nie wszystkie chodziły.PPjoy jest free.Jeszcze moze być cos takiego że pod apke przypisany jest port com zajety przez co inne przypisz inny com np. com4 dla apki wchodząc do panelu sterowania-system-sprzet -urządzenia systemowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 marianB, wielkie dzieki za pomoc ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Dodam ,że przejsciówka 232 na USB musi byc na układzie Prolific czyli pełna nie okrojona-to ważne do niej jest wymagany driver który powinien być z przejsciówką .Radzę też zapoznać sie z zasadami pracy nadajnika z symulatorem chodzi o koncówke mocy w.cz. zeby jej nie uszkodzić przy pracy ze złożona anteną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.