PiterN Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Witam wszystkich Mam na imię Piotr, mam 23 lata i jestem modelarzem...chyba Od najmłodszych lat podobały mi się aeroplany wszelkiego rodzaju i oczywiście chciałem je też budować, jednak nie zawsze mogłem mieć to co chciałem. Stąd zaczęło się skromnie - na początku modele plastikowe, potem na ładnych parę lat karton (do dziś) po drodze mały szybowiec swobodnie latający pokroju Jaskółki. Wreszcie kilka miesięcy temu po latach oszczędzania i głodówki , z pomocą kolegi zaprojektowałem i zbudowałem swój pierwszy model RC Szybowiec który nazwałem BSZD-1 Feniks, później został doposażony w elektryczny zespół napędowy. Niedługo postaram się go zaprezentować. Jak na razie wciąż jestem na etapie nauki kontrolowania tego wytworu w locie:) W przyszłości chciałbym budować redukcyjne modele RC oraz bezzałogowe aparaty latające mające praktyczne zastosowanie, np fotografia z powietrza:) Na forum chciałbym uzyskać pomoc przy budowie przyszłych konstrukcji To chyba tyle tytułem przedstawienia Życzę Towarzystwu i sobie owocnej współpracy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Pamiętaj ze w naszym pięknym hobby jest jedna brzydka sprawa - nerwy... Jeśli cos na prawdę Cię zdenerwowało - odstaw to na chwilę i pozwól sobie ochłonąć to moja rada na przyszłe zmagania z modelami i ich budową. Sam przez to przechodziłem, ale na szczęście miałem więcej zapału niż nerwów Życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterN Opublikowano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Samolotami interesuję się od kiedy pamiętam, że czymkolwiek się interesowałem Nie sądzę, żeby mi to szybko przeszło i mam cichą nadzieję, że uda mi się z tego zrobić sposób na życie Modelarstwo RC to tylko kolejny etap ewolucji który od długiego czasu siedział w mojej głowie i był wielokrotnie przemyśliwany. Jak mi przejdzie to chyba tylko na korzyść pełnowymiarowych, załogowych aeroplanów Zresztą w lotnictwie zbytni entuzjazm zakrawający o fanatyzm raczej nie prowadzi do niczego dobrego, więc póki co czekam na to co życie przyniesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.