VJ_Adams Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Witajcie Zakupiłem ten silnik od kolegi z forum i mam następujące pytania: Łan: Jak zamocować ten silnik pod to dziwne plastikowe loże, jeśli chciałbym go użyć do jakiegoś patyczaka? Tu: Silnik posiada 3 kabelki czarny, biały i czerwony, od czerwonego wychodzą 3 kabelki, czarnego 2 i białego 2, czy to normalne? Fri: przyklejona jest taka dziwna rurka czarna, jak kabel tylko czarna przy środku do owiniętych wokoło uzwoi co to jest? For: jaki regielek zastosować, posiadam pakiet 1.11v e-sky 3 cele (taki zielony) do samolotów typu toto, rwd, zefirek Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 A my mamy zgadnąć, co to jest "to dziwne plastikowe loże"? Może jakieś zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 O tak Najbardziej mnie dziwi ten czarny kabelek wiszący luźno, ale to postaram się fotkę zrobić wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 1. Plastikowe łoże to mocowanie GWS na kołek 10x10. W plastiku są dwa otworki na obwodzie, a na kołnierzu mocowania silnika są trzy. Wywierć pasujące otwory w plastiku i przykręć. 2. Tu jest coś nie tak - powinno być symetrycznie. Wygląda na to, że jest nawijany bifilarnie trzema drutami. Może druty ułamały i schowały się głębiej w izolację? 3. Zgaduję, że chodzi o środkowy punkt gwiazdy uzwojeń. 4. Pełna dowolność, proponowałbym coś koło 18A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 No jakto jak , mam dokladnie taki sam silnik i łoże. Musisz uzbrosić się w wiertarkę z małym wiertłem i napiwecić otwory które beda pasowały do do tych w talerzyku. I o jakim luznym kabelku mowisz? Zadnego takiego tam nie ma. I nie spodziewaj się rewelacji. Silniczek jest bardzo słabiutki. Tylko trenerki do 300-350g. Mojego edga coś koło 400g nie ma siły nosić inaczej niż w poziomie bez żadnego wznoszenia i na max obrotach tylko wprzy śmigle 10x4,7. Na mniejszych smiglach w ogole działa to jak wentylator na upalne dni w samochodzie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Fri: przyklejona jest taka dziwna rurka czarna, jak kabel tylko czarna przy środku do owiniętych wokoło uzwoi co to jest? Tak, jak napisał Cobra, to jest środkowy punkt połączenia uzwojeń w gwiazdę - oznacza, że w 2410-12 masz kv około 600obr/min/V Śmigło 12x4,7 slow fly i na 3 celach przy 10A bedziesz miał 700g ciągu. PS Jak nie ma tego czegoś, silnik jest w układzie trójkąt - kv około 1000obr/min/V Inne śmigła inne parametry, po prostu inna bajka Dla spokoju nie wspomnę, że w 15 minut można taki silnik "przełączyć" gwiazda w trójkąt i odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 czegoś tu nie rozumiem, Tylko trenerki do 300-350g. Mojego edga coś koło 400g nie ma siły nosić na 3 celach przy 10A bedziesz miał 700g ciągu. To w końcu jak? Pakiet taki: Może mnie ktoś olśnić co to układy trójkąta, gwiazda uzwojenia? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taunus Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Poszukaj posta o przewijaniu silników. Ten pakiecik jest za słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 czegoś tu nie rozumiem, To w końcu jak? Może mnie ktoś olśnić co to układy trójkąta, gwiazda uzwojenia? VJ_Adams, a widziałeś kiedyś taką złotą poradę: Wchodzisz na strone www.google.pl Tam jest takie okienko i wpisujesz np zębatka kyosho klikasz taki przycisk SZUKAJ zakasz chwilkę bum masz duzio stron z Twoim zapytaniem przeglądasz strony znajdziesz to co Ci potrzeba znalazłeś? kupujesz Czy to takie kurna trudne jest 11 Przykazanie "używaj GOOGLE" Moim zdaniem niezwłocznie zadziałaj zgodnie ze Swoimi wskazówkami, a będziesz naprawdę wniebowzięty i oświecony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.