telcom Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam. Mam taki problem w modelu że gdy daję ster wysokości (tak jak by samolot miał się wznosić) lekko drży mi serwo od gazu a co za tym idzie jak silnik pracuje na wolnych obrotach a ja dam dźwignię steru wysokości to przymyka się lekko przepustnica gazu. Ale gdy zmniejszę wychylenie epa lub D/R to jest dobrze ale gdy zwiększam powyżej ustawionych wartości to drży mi to serwo od gazu. Zmieniałem już serwo i nic. Co to może być jeszcze przyczyną.
utopia Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 bardziej celował bym w usterkę odbiornika niz serwa
alkraj Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 może być też tak że masz zmiksowany ster wysokości z serwem gazu :wink: sprawdż w ustawieniach, może coś ustawiłeś bo w opticu ną dwe wolne miksery i może na jednym z nich to zmiksowałeś
adi-000 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zresetuj radio i zobacz czy drganie ustąpiło.
fullrespect Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 bardziej celował bym w usterkę odbiornika niz serwa Przychylam się do zdania kolegi ale w drugą stronę - sprawdz lepiej radio. Przykład podparty faktem znajdziecie w bierzącym newsie na stronie mojego klubu... www.rcswiebodzice.pl - OPTIC 6 to niezbyt dobre radio - smutne ale prawdziwe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.