telcom Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam. Co mogę zrobić żebym mógł startować samolotem z trawy. Mam model piper j-3 z betonowego lotniska idzie bardzo dobrze. Ale chcę nim startować z trawy. Byłem na boisku ale nie mogłem nim wystartować ponieważ przy dodaniu gazu ogon mi się podnosi do góry. Miałem też zaciągnięty ster wysokości i też nic. Co mam zrobić żebym ten ogon mi się nie podnosił ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 większe kółka , albo boisko zbyt wiele nierówności ma co nie pozwala na start modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Załóż większe koła i skoś trawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telcom Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Mam założone 100mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 a jak wyważony jest model może na przód za mocno -sprawdż i przesuń do tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telcom Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Przesuwałem środek do tyłu i też nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Startując rozpędzaj model wolniej niż to robiłeś startując z betonu. Trawa nie z wysoka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 a skłony na silniku nie są za głębokie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telcom Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 dosyć mocne są skłony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 podaj dane modelu rozp.waga dł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telcom Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 ja będę wolniej go rozpędzał to w ogóle nie ruszy z trawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telcom Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 # Rozpiętośc: 1720 mm # Długośc: 1095 mm Waga 3600g Samolot z cyberfly podaję link http://cyber-fly.pl/produkt-667.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 ja będę wolniej go rozpędzał to w ogóle nie ruszy z trawy A co ma wspólnego wolniejsze rozpędzanie z ruszeniem z miejsca? Długo latasz czy dopiero zaczynasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 hm....... , to może drogi kolego silnik poprostu być za słaby??????? -jaki tam kręci silnik w tym PIPERKU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telcom Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Silnik mam 7,5 cm os 46ax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 z betonowego lotniska idzie bardzo dobrze. Ale chcę nim startować z trawy. Byłem na boisku ale nie mogłem nim wystartować ponieważ przy dodaniu gazu ogon mi się podnosi do góry. Mi się wydaje że wyważenie jest dobrze i silnik skoro model lata i wystartowywuje z betonu , to może zła nawierzchnia?Może się mylę ale czy nikt nie pomyślał? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 z betonowego lotniska idzie bardzo dobrze. Ale chcę nim startować z trawy. Byłem na boisku ale nie mogłem nim wystartować ponieważ przy dodaniu gazu ogon mi się podnosi do góry. Mi się wydaje że wyważenie jest dobrze i silnik skoro model lata i wystartowywuje z betonu , to może zła nawierzchnia?Może się mylę ale czy nikt nie pomyślał? :wink: Ale mogę się mylić.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 a śmigło to jakie kręci może za mały ciąg na trawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telcom Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 11/8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 wszystko jest ok i tak jak OLO pisze przygol trawe i W GÓRE !!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.