robraf Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam posiadam belta cp i jest w miare wyregulowany, tylko mam maly problem. jak np na 40% gazu ustawiam ogon ze sie nie kręci, to jak dam wiecej to zaczyna sie obracac.:/ :F Żyro to normalne e-sky ( podobno jak sie dobrze ustawi to śmiga nieźle) Wiem ze w mx-12 jest taka funkcja ze ogon się ustawia sam im wiecej gazu dajesz. Jak to ustawic????? Zwracam się do was z proźbą o napisanie mi waszych ustawien w aparaturze mx-12 do belta cp. Dodam ze mam alu tuning tzn cała głowica aluminiowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszb Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 jak dla mnie to jest czułość żyra za duża. owszem, jak się wyreguluje to da się fajnie pomykać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Musiałbyś sprawdzić, czy Twoja aparatura ma możliwość ustawienia tzw. dynamic torque compensation. W mojej MC-12 (wiem, że to inna aparaturka) jest możliwość ustwienia w % miksera między wirnikiem głównym (CP) a śmigłem ogonowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 jest coś takiego ( mikser głownego i ogonowego ) tylko jak to ustawic dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Dokładnie ... Niestety tu już wartości pewnie muszą być dobierane doświadczalnie. Ja bym zaczął od wartości 5-10%. Musiałbyś wtedy sprawdzić, czy w/w zjawisko zanika ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigreg Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam, Ta funkcja to Revo Mix. Zaleca sie umocowanie modelu na obrotowej powierzchni (np stary adapter ale z talerzem obracajacym sie bez oporow) i dobranie wartosci doswiadczalnie. Nie ma wartosci idealnej, w kazdym modelu wychodzi to inaczej. Probowalem z tym walczyc ale po jakims czasie szlag mnie trafil, zmienilem zyroskop na futabe i o ogonie zapomnialem. Pozdrawiam Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Probowalem z tym walczyc ale po jakims czasie szlag mnie trafil, zmienilem zyroskop na futabe i o ogonie zapomnialem. I ja myślę, że to najlepsze rozwiązanie. Najlepiej GY401 albo GY240. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 niestety niestac mnie narazie na coś lepszego ( moge kiedys na hobbycity taki za 30$ z HH ale jeszcze kupa czasu zanim dozbieram) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigreg Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam, W takim razie jakikolwiek zyroskop z HH, nawet ten z Esky. Idealny nie jest ale lepiej trzyma ogon niz wersja rate (bez HH), Usul (nasz smiglowcowy guru od mikromaszynek) stosuje to zyrko w swoich boskich malenstwach. Tymczasowo pozostaje Ci rzeczywiscie walka z revo mixem, pamietaj przy zmianie zyroskopu zeby Revo wylaczyc. I bron Cie Panie Boze kupowac podrobki futaby w stylu GY400 - to fundusze stracone bezpowrotnie. Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 chce kupic potem coś takiego http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6753&Product_Name=MKS_292_Headlock_Gyro a na ile tak mniej wiecej mam ustawic ten revo mix? ile up ile down? i jaka pozycja wyjściowa tego wirnika ogonowego? mówie tutaj narazie o trybie normal a nie stunt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 koledzy pomocy zyro zaczyna świrowac! wczesniej normalnie sie logowalo a teraz nie chce lub raz na jakis czas ( mruga czerwone światełko o niskiej częstotliwości a jak sie zaloguje to ciągle świeci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 UP! co się dzieje z tym żyroskopem ?:/ EDIT: dowiedzialem się, że serwo i trymer muszą być w neutrum, w tedy dopiero się loguje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aron Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Witaj. Czy problem z helikiem już zażegnany? Miałem kiedyś podobny przypadek... A znam troszkę Belcika, HBK2 i wiele innych maszynek Jestem nowy na forum. Gdyby coś - chętnie pomogę... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 problem narazie zażegnany , ale mam maly problem czy to normalne ze belt wiszac w powietrzu sie lekko przesuwa po płaszczynie poziomej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aron Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Jest to niestety dolegliwość każdego małego modelu heli. Przy starcie najczęściej ucieka w lewo i późniejsza kontrola nad lotem jest niestety konieczna. Ja cenię sobie takiego malucha jak Honey Bee Kikg2. Jest dość trudny, ale sprawia dużo frajdy. Oczywiście mój egzemplarz jest troszkę zmodyfikowany . Użytkuje też Raptorka 50 i to jest modelik bardzo stabilny i stateczny. Nie mam mowy o "uciekaniu" ogona lub innych nieciekawych sytuacji... Jeśli modele heli ci podpasują, polecam Raptora... Napisz jak możesz jakie masz wyposarzenie w Belcie... To też ważne. Może będę w stanie jeszcze ci coś doradzić. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 mam alu tuning całkowity prawie ( cała głowica i ogon) łopaty drewniane silnik oczywiscie 3f e-sky regler tower pro pakiet 3s 11,1v 2200 20-30c 3serwa cyfrowe e-sky i jedno analogowe na ogonie zyroko e-sky bez hh aparatura mx-12 i odbiornik r700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aron Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Polecam wymianę serw na HXT-900, lub SG-90. Serwa oryginalne mają jednak duże luzy między zębami. Polecam także wymianę żyrka. Oryginalne z zestawu nie jest najlepsze. Pomyśl nad E-Sky z HH. Mam takie żyrko u siebie, a różnica jest ogromna. Musisz pamiętać tylko, że trzeba ramię serwa wtedy obrócić o 180 stopni. Żyrko musi być zamontowane w pionie (nie może leżeć). Po zamontowaniu tego żyrka trzeba wiedzieć, że reakcja na obrót śmigłowca jest dużo bardziej szybsza niż przy oryginalnym żyrku. Natomiast stabilność - bez porównania duuużo większa. Montując żyrko E-Sky z HH ogon nie ucieka na boki przy raptownym dodaniu lub ujęciu gazu. A to jest chyba najważniejsze. Nie musisz wtedy ustawiać żadnego Rev-mix'u w nadajniku. Apkę masz znakomita do tego typu sprzętów. Jednak odbiorniki R700 czasem potraifą spłatać figla w modelach elektryków. Zwłaszcza z węglową ramą. Ja używam Jeti REX-7 i do takich maluchów nie chcę innego... Polecam się zainteresować tym odbiornikiem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 mi jeszcze ten odbiornik nigdy nie płatał figlów a rame mam plastikową. tak sprawdzalem luzy na serwach po załączeniu zasilania to były znikome , rzekłbym ze ich nie bylo ale zawsze jakies są. Moze trafilem na dobre egzemplarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aron Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Jeśli jest tak jak piszesz (znikome a wręcz do pominięcia luzy na serwach) pozostaje ci tylko wymiana żyra. To o którym pisałem nie jest kosztowne (koszt - jakieś 150-180zł) a jednocześnie jest bardzo dobre. I ciesz się lotami... Belcik dość fajnie lata jak się mu poświęci troche czasu i serca... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 helik lata i jest stabilny i nawet na tym zyroku nie ucieka ogon wiec moze trafilem na lepszy egzemplarz dlatego ze udalo mi sie to poustawiac dzięki wam ( mix revo dalem na 40%) daję każdemu po punkcie Pomógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.