krzysiek.riese Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Witam wszystkich. To jestmój pierwszy post w tym dziale z szybowcani. Jako ze ostatnio sprzedałem mój właściwie jedyny szybowiec nadaacy sie do latania na zboczu, wiec postanowilem cos takiego zbudować, załozenia były proste: ma to być stosunkowo nieduże zeby bez problemów skrzydło niedzielone mozna było przewieśc autem i nie za skomplikowane zeby w max. miesiąc mozna było to zbudować. Wybór padł na NINJĘ z planów na mojejrzegenialnej płycie .......... Jednak musiałem troszeczkę "poprawić" tenmodel jako ze nie nawidzę takich kanciastych kształtów. zmiany czysto wizualne wiec nie powinny miec znaczenia w locie. Zdjęcia zamieszczę wieczoremjak wrócę z uczelni a teraz Rysuję sobie plany statecznika poziomego:) Pozdrawiam P.S.: wie może ktoś z kolegów gdzie mniej więcej wychodzi środek ciężkości w tym modelu? bo na planach nie ma zaznaczne? tak jak w większości szybowców 33% cięciwy i potem przesówać czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Wstępnie policz programem ze strony Piotra Piechowskiego. Potem tylko drobne korekty. http://www.piotrp.de/MIX/sp.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.