balcerseb88 Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Witam wszystkich dziś rozpocząłem budowa modelu "VERTIGO" w zasadzie prace duzo nie posunęły sie do przodu zdarzyłem tylko skompletować wyposażenie skleić i wyciąć plany oraz zrobić podwozie i prawie owiewki Dane modelu Rozpietosc: 910mm Długosc: 900mm Waga: ????? "ile wyjdzie tyle bedzie" pewnie w granicach 400gram Plany mozna pobrac TU W modelu planuje zamontować: Silnik: EMAX 2822 Regulator: TowerPro 30A Zasilanie: Fullymax 1350mah Serwa: Lotki E-sky 8g Kierunek E-sky 8 g Wysokosc Tower pro 8G Odbiornik Micro JAMAR Planowany oblot na przyszły tydzień Wyposarzenie Podwozie do Modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Czy można prosić o jakieś zdjęcia tego modelu? Strona jest innojęzyczna i się nie mogę połapać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Depron znajomy :mrgreen: Miejscowość też :mrgreen: Bywam tam czasami... A teraz sedno sprawy. Od razu wymień koła. Nadają się do halówki max 300g. Mi przy 350 po kilku lądowaniach w trawę się połamały. Chyba że masz idealnie równą (nie trawę) i długą powierzchnię, żeby podejść bardzo delikatnie. Chociaż i przy delikatnych za którymś razem puszczą. Inaczej, po 5 lotach koła będziesz miał do wyrzucenia koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Od razu wymień koła. No właśnie z tymi kołami to jest tak ze tylko takie mam a specjalnie nie będę zamawiał. Miałem takie w TROLLU który ważył 450gram :shock: i jakoś nie pękły mam nadzieje ze tu tez troszkę posłużą a lądował będę na asfalcie. oto fotka modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Bardzo fajny modelik. Czekam na dalsze relacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 A takie coś na pierwszym zdjęciu to chyba żeberka , a model jest z profilem tak zwanym płaskim?.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Może to wręgi do kadłuba... Albo nie od tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Może kapcie na koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Czy można prosić o jakieś zdjęcia tego modelu? Strona jest innojęzyczna i się nie mogę połapać... Reportages - Presentation de modeles et plans - Vertigo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Może kapcie na koła tak to owiewki na koła trzeba tylko wyszlifować i założyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 A , bo w sumie dziwiła mnie ta ,,dziura,, na żebrach środkowych.A to już wszystko jasne.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Czy można prosić o jakieś zdjęcia tego modelu? Strona jest innojęzyczna i się nie mogę połapać... Reportages - Presentation de modeles et plans - Vertigo Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 dzis po 2godzinkach pracy powstał kawałek kadluba Prace posuwaja sie bardzo wolno z braku czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Wkoncu znalazłem chwile żeby coś przy modelu porobić. Budowa sie przedłuża z kompletnego braku czasu dni zrobiły sie za krótkie I oto efekt ) Górne skrzydło Dolne skrzydło od dołu Kadłub Model dostał juz malowanko ale jest jeszcze nie spoknczone trzeba dokonczyc kadlub no i pozkladac w kupe Pracy jest juz nie wiele ale sam nie wiem kiedy znajde czas na dokonczenie tego wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 EDGE 2.7m (w budowie) Masz może fotki dotychczasowych postepów w budowie? Jaki silnik, wyposażenie? Skad wziąc plany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Fotek nie mam ale w wolnej chwili mogę wrzucić dożo nie zrobiłem ale już coś nie coś widać Napędzał go będzie 100cm boxer (made in china) co do reszty wyposażenia jeszcze nic nie wybierałem wiec na ten temat nic napisać nie mogę. Z planami jest drobny problem ja wzoruje sie na rysunkach które kiedyś znalazłem w necie i mniejszym modelu EDGE 540T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Ładny ten Vertigo.Jak się patrzy na kadłub to wygląda z balsy , wiem że to złudzenie.Ile waży model obecnie? EDGE 2.7m (w budowie) No to polubiłeś giganty na całego.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 No i udało sie modelik dziś prawie skończyć została do zrobienia tylko kabina pilota no i jakieś malowanko na kadłubie bo narzazie jest za skromnie Oto fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Kabinka będzie ;> (widac żywice 24, spaw na zimno przy łączeniu płatów) Widzę tylko jeden mały "myk", SK, brakuje mu trochę u dołu do statecznika, i tak psuje cały wygląd od boku 8) A tak to fajnie Ci to wyszło :mrgreen: Udanego oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Wkoncu znalazłem chwile no i doczekałem sie pogody na oblatanie modelu oto fotki Model lata poprawnie bez problemu robie zawis i inne figury 3D.Gotowy do lotu wazy 420gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.