wilkolaz1 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Witam Wszystkich. Mam problem z aparaturą kolegi do której starałem sie przekopiować z mijego JR 9X II program dla modelu. Podczas próby kopiowania aparaturka "zawisła" i praktycznie nie daje się uruchomić, na wyświetlaczu pokazuje sie tylko pasek przez środek ekranu , przyciski nie reagują. Czy spotkał się ktoś z takim problemem i jak z tego wybrnąć?
Guest Kamyczek_RC Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Problem mógł powstać jeśli oba radia miały różnice w oprogramowaniu a tak było w przypadku starej "9" i nowej "9XII" jeśli radio jest na gwarancji proponuje odesłać je do serwisu . Jeśli nie można odłączyć akumulator i baterię litową służacą do podtrzymania pamięci Na płycie wewnątrz radia) . Zgina wszystkie zapisane modele ale możliwe że radio zacznie działać prawidłowo.W innym przypadku pozostanie tylko serwis.
Guest slawekmod Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Czytałem że JR 9 miała jakieś problemy z softem, JR 9X II faktycznie ma zmieniony lekko soft w stosunku do 9X II.Dużo użytkowników tego radia jest na www.epheli.pl .Może warto tam również zapytać.
wilkolaz1 Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 Dziekuję. Troche się obawiałem odłaczyć wewnętrzne zasilanie ale jeżeli i tak nie działa to co za różnica, spróbuję.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.