Michas K. Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Witam wszystkich. Dwa lata temu zacząłem kleic model, taka hybryda wzorowana na dwóch planach. Model ma 1200mm i 1,5kg wagi. Na początku miał byc napędany dwusuwem o pojemności 4cc ( włoski staruszek Orion 4cc). Ale w końcu wpakowałem Saito 40 mk3 zakupiony na aukcji na ebayu. No ale jak w tytule, zgadniecie jaki to samolot ? Może mała podpowiedź ?? Podwozie było tymczasowe, mówie było bo model jest już w bardziej zaawansowanym etapie budowy. Pd. Nie karajcie mnie za możliwe błedy ortograficzne, wychowałem się i mieszkam poza krajem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 P 11? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 p11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Michał, Michał! Zadanie takiego pytania miłośnikom lotnictwa w Polsce to tak jakbyś sto lat temu zapytał co to jest na czym siedzi ułan? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michas K. Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Trafiony zatopiony Kilka zdjęć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michas K. Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Dobra, troche konkretów. Kadlub jest oparty na planach pana Schiera, zaś skrzydła są zapożyczone od innych planów P.11c (chyba amerykanskich ?) Konstrukcja balsowo-sklejkowa. Wewnętrzna kratownica jest chyba z sosny. Osłona silnika została wykonana z włókna szklanego metodą traconego steropianu. Wszystkie 4 serwa są 22 gramowe, o sile 4kg.cm i (oprócz gaz) z metalowymi trybami. Silnik to Saito FA 40. Nie wiem czy nie troche za dłuży :S Przekręciłem go o 90 stopni żeby mi było łatwiej go serwisować, podłączyć linke gazu etc... Nie wiem czy to udana decyzja, co o tym położeniu sądzicie ? Podwozie jest z duralu wzmocnione 2mm stalowym prętem: Chce, żeby wyglądał tak, czyli 161 eskadra myśliwska indyków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi