Skocz do zawartości

Frsky FSD czym odczytać plik "csv" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam mały problem, posiadam wyświetlacz FSD firmy Frsky który zapisuje dane dane telemetryczne z czujników Smart Port do pliku csv.

Poszukuje programu /aplikacji która odczyta mi te dane i otworzy trase lotu, wysokość, prędkość, napięcie i inne parametry z czujników.

Czujniki które posiadam to:

-frsky ASS 100

-frsky GPS

-frsky wariometr

-frsky MLVSS

-frsky FCS-40A

-frsky RPM V2

Program którego szukam miał możliwość otworzenia trasy lotu, oraz podglądy parametrów lotu w danej sytuacji.

Opublikowano

OpenTX Companion?

Dokładnie..

Z tym że musisz zarejestrować odczyty z czujników telemetrycznych na karcie.

Uprzednio stworzyć w aparaturze taką funkcjonalność aby pomiary były zapisywane.

W Twoim przypadku kartę masz w wyświetlaczu.

Opublikowano

Kolega nie pytał o konfigurację nadajnika :)

posiadam wyświetlacz FSD firmy Frsky który zapisuje dane dane telemetryczne z czujników Smart Port do pliku csv.

Opublikowano

Kolega nie pytał o konfigurację nadajnika :)

Tak tak masz rację, ale nadmieniłem że kartę ma w wyświetlaczu.

A to tak przy okazji wrzuciłem bo film odnosi się również do Open TX C...

Opublikowano

W lewym dolnym rogu jest ikona, ktora przerzuci Cię do Google Earth. Tam wyświetli trasę. Ale bez danych.

Ja kiedyś wklejalłem jakimś programem garmina wskaźniki do filmu z kamery samolotu. Żeby to zrobić eksportowałem wspomniany csv do gpx. Urobiłem się przy tym po łokcie.

Opublikowano

Coś mi się wydaje że ten wyświetlacz to jeden wielki nie wypał :/

Zobaczycie za foto, szczególnie czas trwania i ilość podzielenia, rok według GPS też dziwaczny raz taki raz taki.

Po kliknięciu Google Earth wyskakuje błąd jak na foto.

Od samego początku dane dziwne rejestruje, i każdy program ma problem z prawidłowym odczytem.

Aktualizacje nie pomagają, najlepiej żeby ktoś od postaw oprogramowanie napisał do niego, ale to marzenie i pewnie skończy się na zmianie aparatury X9D+

94691d9b18fa.jpg

c79c3883d703.jpg

Data i godzina na wyświetlaczu FSD  jest prawidłowa.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.