afcht Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Witam wszystkich. Mam mały problem, posiadam wyświetlacz FSD firmy Frsky który zapisuje dane dane telemetryczne z czujników Smart Port do pliku csv. Poszukuje programu /aplikacji która odczyta mi te dane i otworzy trase lotu, wysokość, prędkość, napięcie i inne parametry z czujników. Czujniki które posiadam to: -frsky ASS 100 -frsky GPS -frsky wariometr -frsky MLVSS -frsky FCS-40A -frsky RPM V2 Program którego szukam miał możliwość otworzenia trasy lotu, oraz podglądy parametrów lotu w danej sytuacji.
sbogdan1 Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 OpenTX Companion? Dokładnie.. Z tym że musisz zarejestrować odczyty z czujników telemetrycznych na karcie. Uprzednio stworzyć w aparaturze taką funkcjonalność aby pomiary były zapisywane. W Twoim przypadku kartę masz w wyświetlaczu.
Mobrus Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Kolega nie pytał o konfigurację nadajnika posiadam wyświetlacz FSD firmy Frsky który zapisuje dane dane telemetryczne z czujników Smart Port do pliku csv.
sbogdan1 Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Kolega nie pytał o konfigurację nadajnika Tak tak masz rację, ale nadmieniłem że kartę ma w wyświetlaczu. A to tak przy okazji wrzuciłem bo film odnosi się również do Open TX C...
Mobrus Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 W lewym dolnym rogu jest ikona, ktora przerzuci Cię do Google Earth. Tam wyświetli trasę. Ale bez danych. Ja kiedyś wklejalłem jakimś programem garmina wskaźniki do filmu z kamery samolotu. Żeby to zrobić eksportowałem wspomniany csv do gpx. Urobiłem się przy tym po łokcie.
afcht Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Opublikowano 9 Lutego 2019 Coś mi się wydaje że ten wyświetlacz to jeden wielki nie wypał :/ Zobaczycie za foto, szczególnie czas trwania i ilość podzielenia, rok według GPS też dziwaczny raz taki raz taki. Po kliknięciu Google Earth wyskakuje błąd jak na foto. Od samego początku dane dziwne rejestruje, i każdy program ma problem z prawidłowym odczytem. Aktualizacje nie pomagają, najlepiej żeby ktoś od postaw oprogramowanie napisał do niego, ale to marzenie i pewnie skończy się na zmianie aparatury X9D+ Data i godzina na wyświetlaczu FSD jest prawidłowa.
Rekomendowane odpowiedzi