krzysiek.riese Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 jako ze od pewnego czasu jestem posiadaczem modelu treningowego Dino i po nowym roku mam w planach zrobić troszkę większego coś koło 1,7 m na silnik 10 cmm to postanowiłem zrobić a własciwie przetestować nieco zmienioną wersję tego modelu troszke mnieszych rozmiarów od planowanego: Dane techniczne: rozpiętość: 1,25m. długość: 0,98m. silnik: Thunder Tiger GP25 (taki posiadam) waga: założenie to około 1000 - 1100 gram, (Dino waży 1300) do lotu na pierwszy ogień poszedł statecznik poziomy, w nowym modelu bedzie zmieniona konstrukcja z pełnej balsy na konstrukyjny z balsowych profili C-owych i dwu-T- owych. Tu wklejam zdjęcia pierwszej odsłony Dino: a tak sie prezentuje z dołu: zdjęcia z budowy Dino evoution - wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Ładne to to jest Kupny, z planów czy twórczość własna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 twórczość własna i plany z hmm lat 80-tych mniej wiecej....:P:P a co najlepsze to na planach podana waga to 1600 gram mi sie i tak już udało o 300 gram zejsc... a planuje jeszcze conajmniej 200 urwać....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 A mógłby pan zrobic jakies plany tego? albo chociaz rysunki poglądowe wręg przekroje profil itp bo ja tez bede mial silnik 10ccm asp juz niedlugo nowy wiec bym sobie zrobil wersje 1,7m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 plany na pewno bedą w CAD alekiedy to nie obiecuję bo musze znaleźć troche czasu żeby do tego sie zabrać..... puki co walczę ze statecznikami .... napazie poziomy 35% progress........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 b. ladny model, podoba mi sie zrob plany, pliz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam wszystkich, pomimo tego iż materiał leży już dawno na stusku to prace posówają sie bardzo powoli i to bardzo te z pełnym tego słowa znaczeniu....... mianowicie od soboty to udało sie mi zrobić jedną czesc steru wysokosci a dokładnie lewą, konstrukcja z T-owników i C- owników jest jednak na tyle pracochłonna ze tyl;e to niestety trwa....... sek w tym zeby idealniespasować wszystkie elementy zeby uzyskać zakładaną sztywność...... tu wklejam kilka zdjęc z budowy......: tak wyglada podczas klejenia: a tak już po sklejeniu przed szlifowaniem końcowym, widoczne kilka trójkontów wypiłowanych na okrągło, reszta też tak bedzie zrobiona: a na tym zdjęciu fajnie widać te właśnie profile które daja tak dużą sztrywnośc przy bardzo małej wadze: teraz biorę sie za szlifowanie i za drógą połówkę pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Witam wszystkich forumowiczów. jako że dzisiej i wczorej dzień wolny od nauki to też miałem troszkę czasu żeby porobić z modelem, to też udało sie mi prawie całą drugą cześć steru wysokości zrobić, jak sie uda to jutro obie cześci wyszlifuje i bedzie gotowe, zdjecia jutro:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.