Shin Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Szczerze mówiąc, podobają mi się te piosenki, więc zakładam temat aby umieszczać tu teksty i muzykę. Najlepiej jeszcze nutki Maszerują Strzelcy: http://pl.youtube.com/watch?v=geY8SJtefSc http://www.wrzuta.pl/audio/1VmvN8lur7/szara_piechota_vel_maszeruja_strzelcy Tekst: NIE NOSZĄ LAMPASÓW,LECZ SZARY ICH STRÓJ - NIE NOSZĄ NI SREBRA NI ZŁOTA, LECZ W PIERWSZYM SZEREGU PODĄŻANA BÓJ - PIECHOTA,TA SZARA PIECHOTA. REF: MASZERUJĄ STRZELCY,MASZERUJĄ - KARABINY BŁYSZCZĄ ,SZARY STRÓJ A PRZED NIMI DRZEWA SALUTUJĄ, BO ZA NASZĄ POLSKĘ IDĄ W BÓJ ! IDĄ,A W SŁOŃCU KOŁYSZE SIĘ STAL, DZIEWCZĘTA ZERKAJĄ ZZA PŁOTA. A OCZY ICH DUMNIE UTKWIONE SĄ W DAL - PIECHOTA,TA SZARA PIECHOTA... REF: MASZERUJĄ STRZELCY,MASZERUJĄ... NIE GRAJĄ IM SURMY,NIE HUCZY IM RÓG, A ŚMIERĆ IM POD STOPY SIĘ MIOTA. LECZ W PIERWSZYM SZEREGU PODĄŻA NA BÓJ - PIECHOTA,TA SZARA PIECHOTA... REF: MASZERUJĄ STRZELCY,MASZERUJĄ... MIAROWO BAGNETÓW KOŁYSZE SIĘ ŁAN, A W SERCU ICH SZCZERA OCHOTA, ZE ŚPIEWEM DO BOJU WYRUSZA JAK W TAN - PIECHOTA,TA SZARA PIECHOTA... REF: MASZERUJĄ STRZELCY,MASZERUJĄ... Nutek nie mogę znaleźć. Jeśli ktoś posiada to bardzo proszę o wrzucenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 ...taaa; wyłem/ryczałem to przez dwa lata w Braniewie (prawie 40 lat temu), bo szef kompanii uwielbiał... Mam uraz :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Hehe... a mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Jeszcze pamiętam w podstawówce - obowiązkowy repertuar na lekcji muzyki. i jeszcze śpiewanie hymnu na apelu. :jupi: :jupi: :jupi: edit Tu masz trochę tego: 1 2 3 a tu google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 z żołnierskich podoba mi sie ta: http://pl.youtube.com/watch?v=BdfemqMW2-c :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 :crazy: ...żę niby co? że w kupie siła (bo kupy nikt nie ruszy), że ludzie wieją i można pociąg zarzygać??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Powiedziałem, że podoba mi sie zarzyganie pociągu? hmm muszę popracować nad formułowaniem przekazu w takim razie. Podoba mi sie muzycznie. A tekst? Dla mnie jest raczej zabawny wręcz śmieszny. Co też nie znaczy, że bawi mnie zarzyganie pociągu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 ja wam powiem ze moze sami cos stworzymy oryginalnego niesmierdzacego historia i odpowiadajacego dzisiejszym czasom gdzie bitwa o polske rogrywa sie w supermarkecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 heh... ok. To wymyśl słowa a ja zagram na cymbałkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Karol Ty w Braniewie a ja w Lidzbarku :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Shin, zobacz piosenki Lao Che (Powstanie warszawskie). Oni tak ładnie śpiewają Nie są to do końca piosenki "wojskowe", ale wydaje mi się, że całkiem fajnie pokazują wojnę, a "we wojsku" chodzi głównie o zabawę w wojnę :wink: PS Defilady to będą jutro, albo pojutrze :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 instruktor, No popatrz, to naewt niedaleko. Tak wtedy robili pobory U mnie wiosenna rezerwa (czyli ci, którzy wychodzili przede mną), byli z małopolski i Śląska, a rok starsi z Pomorza, mój rocznik z łódzkiego, a kierowcy z kieleckiego. Porządnie mieszali, żeby były różnice. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 hubert_tata, mam tą płytę Najbardziej z całej płytki podoba mi się Godzina W... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.