Shin Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Szczerze mówiąc, podobają mi się te piosenki, więc zakładam temat aby umieszczać tu teksty i muzykę. Najlepiej jeszcze nutki Maszerują Strzelcy: http://pl.youtube.com/watch?v=geY8SJtefSc http://www.wrzuta.pl/audio/1VmvN8lur7/szara_piechota_vel_maszeruja_strzelcy Tekst: NIE NOSZĄ LAMPASÓW,LECZ SZARY ICH STRÓJ - NIE NOSZĄ NI SREBRA NI ZŁOTA, LECZ W PIERWSZYM SZEREGU PODĄŻANA BÓJ - PIECHOTA,TA SZARA PIECHOTA. REF: MASZERUJĄ STRZELCY,MASZERUJĄ - KARABINY BŁYSZCZĄ ,SZARY STRÓJ A PRZED NIMI DRZEWA SALUTUJĄ, BO ZA NASZĄ POLSKĘ IDĄ W BÓJ ! IDĄ,A W SŁOŃCU KOŁYSZE SIĘ STAL, DZIEWCZĘTA ZERKAJĄ ZZA PŁOTA. A OCZY ICH DUMNIE UTKWIONE SĄ W DAL - PIECHOTA,TA SZARA PIECHOTA... REF: MASZERUJĄ STRZELCY,MASZERUJĄ... NIE GRAJĄ IM SURMY,NIE HUCZY IM RÓG, A ŚMIERĆ IM POD STOPY SIĘ MIOTA. LECZ W PIERWSZYM SZEREGU PODĄŻA NA BÓJ - PIECHOTA,TA SZARA PIECHOTA... REF: MASZERUJĄ STRZELCY,MASZERUJĄ... MIAROWO BAGNETÓW KOŁYSZE SIĘ ŁAN, A W SERCU ICH SZCZERA OCHOTA, ZE ŚPIEWEM DO BOJU WYRUSZA JAK W TAN - PIECHOTA,TA SZARA PIECHOTA... REF: MASZERUJĄ STRZELCY,MASZERUJĄ... Nutek nie mogę znaleźć. Jeśli ktoś posiada to bardzo proszę o wrzucenie.
karlem Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 ...taaa; wyłem/ryczałem to przez dwa lata w Braniewie (prawie 40 lat temu), bo szef kompanii uwielbiał... Mam uraz :evil:
adi-000 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Jeszcze pamiętam w podstawówce - obowiązkowy repertuar na lekcji muzyki. i jeszcze śpiewanie hymnu na apelu. :jupi: :jupi: :jupi: edit Tu masz trochę tego: 1 2 3 a tu google
rabbitlkr Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 z żołnierskich podoba mi sie ta: http://pl.youtube.com/watch?v=BdfemqMW2-c :wink:
karlem Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 :crazy: ...żę niby co? że w kupie siła (bo kupy nikt nie ruszy), że ludzie wieją i można pociąg zarzygać???
rabbitlkr Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Powiedziałem, że podoba mi sie zarzyganie pociągu? hmm muszę popracować nad formułowaniem przekazu w takim razie. Podoba mi sie muzycznie. A tekst? Dla mnie jest raczej zabawny wręcz śmieszny. Co też nie znaczy, że bawi mnie zarzyganie pociągu...
laminat Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 ja wam powiem ze moze sami cos stworzymy oryginalnego niesmierdzacego historia i odpowiadajacego dzisiejszym czasom gdzie bitwa o polske rogrywa sie w supermarkecie.
Shin Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 heh... ok. To wymyśl słowa a ja zagram na cymbałkach
instruktor Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Karol Ty w Braniewie a ja w Lidzbarku :evil:
hubert_tata Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Shin, zobacz piosenki Lao Che (Powstanie warszawskie). Oni tak ładnie śpiewają Nie są to do końca piosenki "wojskowe", ale wydaje mi się, że całkiem fajnie pokazują wojnę, a "we wojsku" chodzi głównie o zabawę w wojnę :wink: PS Defilady to będą jutro, albo pojutrze :rotfl:
karlem Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 instruktor, No popatrz, to naewt niedaleko. Tak wtedy robili pobory U mnie wiosenna rezerwa (czyli ci, którzy wychodzili przede mną), byli z małopolski i Śląska, a rok starsi z Pomorza, mój rocznik z łódzkiego, a kierowcy z kieleckiego. Porządnie mieszali, żeby były różnice. :evil:
Shin Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 hubert_tata, mam tą płytę Najbardziej z całej płytki podoba mi się Godzina W...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.