GregorianR Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Latałem dzisiaj Fuksem z aparatem na pokładzie i myslałem że już będzie po szybowcu, ale tak się nie stało. Przydość dużej prędkości i duzym wietrze skrzydła wpadły w flater. Filmik nie oddaje tego co było widać w realu(2m i 18s). Pierwszy raz mi się coś takiego zdazyło. Tak wygląda fuks A tu jest filmik. Niestety jakość słaba, ale musiałem przekonwrtować(z 200mb na 20) http://pl.youtube.com/watch?v=pXuphF6YObs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 o kur**de jaki flater :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Widzę że nie tylko ja lubię Nightwisha i...modele Model Making :rotfl: Mam ten zestawik póki co w pudle na szafie ale na wiosnę chcę ulotnić to dziwadło z kadłubem do szpachlowania na dzień dobry i dziwnymi wingleto-uszami na skrzydłach :rotfl: Skrzydło robiłeś tak jak instrukcja mówi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Skrzydła robione wg planu. A kadłub rzeczywiście nadaje się do szpachlowania( szew jest okrutny) Te śmieszne uszy przykleiłem na kilka kropel CA tak na słowo honoru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 W moim planuję skrzydło wykonać z kesonem i lotkami.Dźwigar chyba będzie o większym przekroju bo przy tej rozpiętości wydaje mi się zbyt wątły. Co do kadłuba w moim egzemplarzu pod cieniutką białą warstwą jest kilkanaście dziur po pęcherzach powietrza.Trafiły się też 2 takie dziury wypełnione nie utwardzoną żywicą! :crazy: Najwięcej takich kwiatków jest w miejscu mocowania skrzydeł. Miejsce to muszę solidnie wzmocnić rowingiem węglowym. Ma z tego wyjść elektroszybowiec-co wyjdzie czas pokaże.Kosztował mnie 100 zł więc można się pobawić przez zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.