GRZECHU I JURAS Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Witam kolegów.Wczesną jesienia pokryłem skrzydło swojego fun flya folią pakową.Co sie okazuje przez dłuższy czas wszystko było ok,i nagle folia zaczeła sie fałdować.Problem ten występuje głównie na elementach głównie drewnianych(balsowych),oraz tam gdzie folia jest w powietrzu w wyarzurowaniach.Na styropianie nie pokazały sie.Czy ktoś wie może co może być powodem tego stanu folii?Czy może to być spowodowane ogrzewaniem w modelarnii?(za ciepło)?Czy jak powróci lato to folia sie spowrotem na ciągnie? Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 U mnie w Cheeroke tak się zrobiło jak trzymałem go na półce blisko kaloryfera. Pod wpływem ciepła folia się rozciagnęła. Spróbuj poprawić żelazkiem i przechowywać w zimniejszym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Myśle że toodciepłaalewydaje mi sie że ona sie nie skurczy spowrotem a żelazko może nic niedać ... Folia pakowa = strech czy jakos tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.