gcze Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Mam spory problem z rozebraniem silnika. Dotarłem do etapu, w którym mam zdjąć tłok z korbowodem, aby to było możliwe, korbowód musi się przesuwać na sworzniu tłoka i niestety stoi jak zaspawany. Próbowałem moczyć w wd40, podgrzewać, podważać, bez żadnego efektu. Czy jest na to jakikolwiek sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 czy tłok z korbą masz juz wyjęty z silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gcze Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Właśnie z tym miałem problem. Finalnie udało mi się przesunąć korbowód po sworzniu po mocnym jego podgrzaniu, ale przeprawa była ciężka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 no dobra, płyn LiquiMoly do czyszczenia układów wtryskowych w Dieslach.To jest jakas mieszanina węlowodorów znakomicie penetrująca i rozpuszczjąca wszelkie syfy.Nalej tego troche do tłoka tak aby główka korby i sworzeń były zanurzone w tym preparacie. Potrzymaj czas jakiś a potem ruchy lewo/prawo i pójdzie. Trochę czasami trzeba podgrzać palnikiem z płomieniem punktowym. powodzenia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gcze Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Teraz już sobie poradziłem, ale następnym razem wypróbuję to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi