olo Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Darku -może to dziwne co napisałem ale miałem ancymona co stwierdził że lepiej dać + zasilacza do - kondensatora .................. a wzorował się na - uwaga bateryjkach w radiu - tam sobie zobaczył jak sie łączy by działało....jak nietrudno sie domyslić kondensator wystrzelił i wszystko pokrył pył elektrolitu i okładzin O czym Ty piszesz? Napisz jeszcze raz i tylko o tym. Na wyjściu czego proponujesz podpiąć kondensator?
instruktor Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Krzysiu nie gniewaj się .ale czy ty już wydobrzałeś po imprezie? :twisted: "Nie, no oczywiście kondensatory trzeba dać na wyjściu zasilacza, żeby ładowarka nie widziała tych szpilek.: Cyt Tomek A mnie cały czas chodzi o zmniejszenie napięcia na wyjsciu zasilacza :evil:
utopia Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 tU all ......... zdażyłem wydobrzeć ,,,byc w pracy potem udzielić reply i znowu sie lekko sponiewierać ............... no ok przesadziłem teraz z tym "lekko " Dzięki szatańskiej pysze jednych nie słucham, drugich nie słyszę... podam via PW fona tu me dajcie jutro strzałę to pogawarim na temat i bez temata :rotfl: :rotfl: byle nie przed 11- ą :wink:
instruktor Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 fona zapisałem i rozmowy nie odpuszczę
markac Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 Witam,posiadam stary zasilacz od laptopa o parametrach 20V, 5A Czy można w prosty sposób obniżyć mu napięcie do 17-18V (do max. wartości jakie podawane są przez producentów ładowarek procesorowych)? Nie chcę ryzykować tych 20V, a chciałbym wykorzystać to co już mam, a nie od razu kupować nowy zasilacz. Nie ma co kombinować z diodami. Kup Stabilizator napięcia 12V, podaj sprzedawcy maks. prąd z zapasem, żeby się nie spalił i do tego kup mały radiator. Sam stabilizator kosztuje grosze. Radiator aluminiowy już więcej. Możesz to nawet upchać w zasilacz i wyprowadzić odpowiedni wtyk, jeśli jest wystarczająco dużo miejsca, chociaz radiator pewnie się nie zmieści.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.