olo Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Darku -może to dziwne co napisałem ale miałem ancymona co stwierdził że lepiej dać + zasilacza do - kondensatora .................. a wzorował się na - uwaga bateryjkach w radiu - tam sobie zobaczył jak sie łączy by działało....jak nietrudno sie domyslić kondensator wystrzelił i wszystko pokrył pył elektrolitu i okładzin O czym Ty piszesz? Napisz jeszcze raz i tylko o tym. Na wyjściu czego proponujesz podpiąć kondensator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Krzysiu nie gniewaj się .ale czy ty już wydobrzałeś po imprezie? :twisted: "Nie, no oczywiście kondensatory trzeba dać na wyjściu zasilacza, żeby ładowarka nie widziała tych szpilek.: Cyt Tomek A mnie cały czas chodzi o zmniejszenie napięcia na wyjsciu zasilacza :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 tU all ......... zdażyłem wydobrzeć ,,,byc w pracy potem udzielić reply i znowu sie lekko sponiewierać ............... no ok przesadziłem teraz z tym "lekko " Dzięki szatańskiej pysze jednych nie słucham, drugich nie słyszę... podam via PW fona tu me dajcie jutro strzałę to pogawarim na temat i bez temata :rotfl: :rotfl: byle nie przed 11- ą :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 fona zapisałem i rozmowy nie odpuszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Witam,posiadam stary zasilacz od laptopa o parametrach 20V, 5A Czy można w prosty sposób obniżyć mu napięcie do 17-18V (do max. wartości jakie podawane są przez producentów ładowarek procesorowych)? Nie chcę ryzykować tych 20V, a chciałbym wykorzystać to co już mam, a nie od razu kupować nowy zasilacz. Nie ma co kombinować z diodami. Kup Stabilizator napięcia 12V, podaj sprzedawcy maks. prąd z zapasem, żeby się nie spalił i do tego kup mały radiator. Sam stabilizator kosztuje grosze. Radiator aluminiowy już więcej. Możesz to nawet upchać w zasilacz i wyprowadzić odpowiedni wtyk, jeśli jest wystarczająco dużo miejsca, chociaz radiator pewnie się nie zmieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.