Gość Mario Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam. Chciałbym zamówić ten model http://www.nitrotek.pl/4RPGH268.htm motoszybowca, ale zastanawiam się jak on lata na żywo. Czy któryś z was lata lub latał nim i mógłby się podzielić wrażeniami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Ten model to zabawka. Lepiej zainwestuj w Easy Glider Pro lub Blizzarda, fajny model o bobrych właściwościach lotnych to też AWS 15 Firmy Robbe, wybór jest szeroki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 A skąd wiesz że to zabawka?Ma jeden silnik i jest sterowany SW i SK.To nie zabawka , chociaż chiński. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Z tego co widzę, to model podobny do SkyLady. Miałem bardzo podobny model Accipiter Badius (4 lata temu, od niego zaczynałem). Model ten będzie latał i nadaje się do nauki, niemniej jest ciężki, a napęd stosunkowo słaby. Mój latał dobrze dopiero z silnikiem bezszczotkowym (w tamtych czasach była to przeróbka CD). Wtedy był sprzedawany z bardzo mizernym nadajnikiem 27MHz. Od razu zmieniłem na 35 MHz i tylko tak latałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaaa Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Jak jeszcze ktoś pisze w tym temacie to moje pytanie brzmi tak: ma ktoś ten model? bo bym miał od nośnie jego kilka pytań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Na moje też to też zabawka nie warta tej kasy. Lepiej kupić osobno nadajnik i całe rc , a potem kupić lub zbudować samemu model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaaa Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 A ta aparatura z tego modelu do niczego się nie nada?? Przecież chyba bym mógł do niej dać inny silnik serwa itp. czy nie da się??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 To właśnie nadajnik jest najsłabszym punktem tego zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Jezeli miałbym coś polecać z takich zestawów to ASW28 od Pelikana albo Nemo od E-sky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaaa Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Po zastanowieniu stwierdziłem że na początek lepiej zrobić własny model niedrogi np. z depronu i do niego do kupić tanią aparature. Jaką polecacie z takich najtańszych? (bo nie mam zbyt wielu funduszy na ten cel) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Odpowiedz już była, jest nawet na tej stronie ale niech ci bedzie: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8338&Product_Name=Hobby_King_2.4Ghz_4Ch_Tx_&_Rx_(Mode_2) lub poprostu e-sky 4kanałowy Nie pytaj jak się tutaj kupuje tylko pocztaj o tym bo pisaliśmy o tym jakies 12h temu innemu koledze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaaa Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Jeszcze moje pytania: Co wchodzi w skład zestawu ponieważ nie znam angielskiego? Jak w tym sklepie dokonywać płatności?? i co jeszcze ewentualnie bym do tego zestawu musiał dokupić? czy do odbiornika jest możliwość podłączenia reglera z silnikiem?? z górydzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Co wchodzi w skład zestawu ponieważ nie znam angielskiego? - nadajnik 1 szt. - odbiornik 1 szt. - zworka do linkowania odbiornika z nadajnikiem. Jak w tym sklepie dokonywać płatności?? Wszystko o tym sklepie jest napisane tu: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1229 Umknął Ci tak obszerny wątek? Najpierw szukaj, potem pytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaaa Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 a co jeszcze oprócz nadajnika i odbiornika jest potrzebne do tej aparatury i jak (co z czym ) to wszystko podłaczyć??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Aparatura to nadajnik. Lączy się tak silnik do regla regiel do odbiornika pakiet do odbiornika i serwa do odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaaa Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 a jeśli mam aparature w szybowcu czyli bez silnika? chodzi mi konkretnie o zasilanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Podpinasz 4 paluszki w koszyczku lub też 4 paluszki zlutowane, zakończone są odpowiednią wtyczką która pasuje do odbiornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.